F1: Francezul Esteban Ocon a semnat un contract ‘multianual’ cu Haas

Data:

Echipa americană de Formula 1 Haas a anunţat joi angajarea pilotului francez Esteban Ocon cu un contract ”multianual”, care intră în vigoare în 2025, scrie EFE.

Ocon, 27 ani, în prezent la Alpine, va face echipă la Haas cu britanicul Oliver Bearman. Francezul devine primul pilot al lui Haas care are o victorie în cursele de Formula 1, în Marele Premiu al Ungariei din 2021.

De la debutul său în 2016, Ocon a disputat 146 de curse în Formula 1, obţinând trei podiumuri şi trecând pe la Manor Racing, Force India, Renault şi Alpine. Cel mai bun sezon al francezului a fost 2022, când s-a clasat al optulea în clasamentul piloţilor. În acest an, el are trei clasări în Top 10.

Proprietarul echipei americane, Gene Haas, a declarat că era ”important” pentru el să aibă un pilot ”cu un pedigree cunoscut în Formula 1 şi, în calitate de câştigător de Grand Prix, Esteban se potriveşte cu siguranţă”.

”Esteban a demonstrat în echipele pentru care a pilotat că este cineva care marchează continuu puncte; există acea continuitate pe care vrem să o valorificăm în timp ce căutăm să creştem performanţa pe pistă”, a subliniat Haas.

Cu angajarea lui Ocon şi Bearman, Haas va avea doi piloţi noi, care îi vor înlocui la finalul acestui sezon pe danezul Kevin Magnussen şi germanul Nico Hulkenberg.

În acest moment, Haas ocupă locul şapte în clasamentul constructorilor, cu 27 puncte.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Unul dintre şefii ‘ultraşilor’ echipei AC Milan, arestat pentru tentativă de omor în 2019

Daniele Cataldo, cunoscut ultras al echipei italiene de fotbal AC Milan şi mâna dreaptă a şefului facţiunii radicale...

Vrem să dăm tot ce avem mai bun în partida cu Bayern, spune antrenorul lui VfB Stuttgart

Antrenorul echipei VfB Stuttgart, Sebastian Hoeness, are cuvinte de apreciere pentru Bayern Munchen, adversara de sâmbătă a şvabilor...

COSR: Sumele vehiculate pentru premierea sportivilor au caracter preliminar şi rol de estimare

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a analizat în cadrul şedinţei de joi propunerile federaţiilor cu...

Wawrinka s-a calificat în optimi la Stockholm

Tenismanul elveţian Stan Wawrinka, la 39 de ani, s-a calificat în optimile de finală ale turneului ATP 250...