JO 2030: CIO va vota miercuri pentru Alpii francezi, cu anumite ‘condiţii’ (Bach)

Data:

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) va supune votului, miercuri, atribuirea Jocurilor Olimpice de iarnă din 20230 Alpilor francezi, dar o va face ”cu anumite condiţii”, având în vedere că lipseşte garanţia oferită de stat, a anunţat, marţi, preşedintele organizaţiei olimpice, Thomas Bach, citat de AFP.

”Fără o garanţie confirmată, nu poate exista un vot necondiţionat. Cum guvernul francez nu ne poate oferi această garanţie din motive constituţionale, vom adăuga unele condiţii votului”, a declarat presei oficialul german.

Bach nu a precizat caracterul acestor condiţii şi nici posibila desfăşurare a unui vot ulterior pentru ratificarea definitivă a Alpilor francezi ca gazdă a JO 2030.

Reuniţi pentru a 142-a Sesiune a CIO, membrii organizaţiei olimpice vor acorda miercuri, prin vot dublu, organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030 şi 2034, fără concurenţă, Alpilor francezi, respectiv oraşului american Salt Lake City.

Dacă asupra desemnării capitalei statului Utah, care a găzduit şi Jocurile din 2002, nu planează nicio îndoială, ”situaţia politică face lucrurile un pic mai complicate” pentru dosarul francez, recunoscuse, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams.

Franţa nu a putut furniza un document cerut de CIO: garanţia de găzduire a Jocurilor; care trebuie semnat de premier şi pe care preşedintele Emmanuel Macron nu îl poate substitui.

Aceste dificultăţi nu înseamnă o respingere a candidaturii franceze, al cărei dosar a trecut cu bine în primăvară toate etapele cerute de CIO, contracandidatele din Suedia şi Elveţia fiind departe.

În ultimele zile, conform mai multor surse, s-a relatat că CIO ar putea amâna votul pentru o dată ulterioară, având în vedere că Franţa va găzdui de vineri Jocurile Olimpice de vară, la Paris.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Unul dintre şefii ‘ultraşilor’ echipei AC Milan, arestat pentru tentativă de omor în 2019

Daniele Cataldo, cunoscut ultras al echipei italiene de fotbal AC Milan şi mâna dreaptă a şefului facţiunii radicale...

Vrem să dăm tot ce avem mai bun în partida cu Bayern, spune antrenorul lui VfB Stuttgart

Antrenorul echipei VfB Stuttgart, Sebastian Hoeness, are cuvinte de apreciere pentru Bayern Munchen, adversara de sâmbătă a şvabilor...

COSR: Sumele vehiculate pentru premierea sportivilor au caracter preliminar şi rol de estimare

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a analizat în cadrul şedinţei de joi propunerile federaţiilor cu...

Wawrinka s-a calificat în optimi la Stockholm

Tenismanul elveţian Stan Wawrinka, la 39 de ani, s-a calificat în optimile de finală ale turneului ATP 250...