Olimpice: Preşedintele Emmanuel Macron, în faţa CIO pentru a sprijini candidatura Franţei pentru JO de iarnă 2030

Data:

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, se va prezenta, miercuri, la Paris, în faţa Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), pentru a sprijini candidatura Franţei la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030, a anunţat, marţi, o sursă din dosar, citată de AFP.

„Preşedintele va participa şi va putea, eventual, să-i convingă, dar în orice caz noi sperăm”, a precizat sursa citată.

Candidatura Alpilor francezi este singura în competiţia pentru JO 2030, însă criza politică din Franţa complică această misiune.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a condiţionat desemnarea Alpilor francezi drept gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030 de acordarea unor garanţii financiare de către guvernul francez şi de finalizarea la timp a lucrărilor din cele două regiuni vizate.

Comitetul Executiv al CIO a recomandat luna trecută Alpii francezi drept candidat unic la Jocurile Olimpice din 2030, iar oraşul american Salt Lake City pentru următoarea ediţie a Jocurile de iarnă, din 2034, ceea ce reprezintă penultimul pas înainte de această dublă desemnare oficială.

Decizia finală va fi luată de membrii CIO reuniţi pentru cea de-a 142-a Sesiune a forului olimpic mondial, la Paris, pe 24 iulie, cu două zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară.

Dacă dizolvarea Adunării Naţionale de către preşedintele francez Emmanuel Macron nu l-a îngrijorat luni pe şeful CIO, Thomas Bach, pentru care alegerile ”nu vor perturba Jocurile Olimpice de la Paris”, această întorsătură politică complică atribuirea ediţiei din 2030.

Garanţia de livrare a Jocurilor Olimpice ”va fi semnată de persoana care poate angaja guvernul”, a explicat Christophe Dubi, directorul executiv al Jocurilor în cadrul CIO.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga Campionilor: Bellingham şi Tchouameni, apţi de joc pentru meciul cu Stuttgart

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a anunţat luni că mijlocaşii săi Jude Bellingham şi Aurelien...

Coe, Lappartient şi Samaranch jr, între candidaţii la preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic

Şapte candidaţi, între care fostul campion olimpic britanic Sebastian Coe, francezul David Lappartient şi spaniolul Juan Antonio Samaranch...

Fotbal: Ismael Bennacer (AC Milan) va fi indisponibil patru luni

Ismael Bennacer, mijlocaşul algerian al echipei de fotbal AC Milan, va fi indisponibil patru luni din cauza unei...

Rusoaicele Alexandrova şi Kudermetova, calificate în optimi la Seul (WTA)

Jucătoarele ruse de tenis Ekaterina Alexandrova şi Veronika Kudermetova s-au calificat, luni, în optimile de finală ale turneului...