Ciclism: Echipa lui Pogacar a încasat peste 800.000 de euro după victoria din Turul Franţei

Data:

Echipa ciclistă UAE Emirates a încasat 806.810 euro pe parcursul ediţiei din acest an a Turului Franţei, din care 500.000 doar pentru victoria finală a slovenului Tadej Pogacar, duminică la Nisa, informează L’Equipe.

Pogacar (25 ani) a obţinut cu această ocazie a treia sa coroană în Tour de France, după cele din 2021 şi 2022, detronându-l pe danezul Jonas Vingegaard, câştigătorul cursei din Hexagon în 2022 şi 2023.

Slovenul a recoltat totodată suma de 66.000 de euro pentru cele şase victorii de etapă (11.000 de euro pentru fiecare succes).

Pe locul secund în ierarhia câştigurilor din Turul Franţei 2024 s-a clasat Visma-Lease a Bike, echipa lui Jonas Vingegaard, ocupantul locului secund în clasamentul general final, cu un total de 356.220 de euro.

Podiumul a fost completat de Soudal Quick-Step, formaţia belgianului Remco Evenepoel (locul 3), care a adunat 248.860 de euro în cele trei săptămâni de cursă.

Surpriza acestui clasament al câştigurilor a reprezentat-o însă formaţia belgiană Intermarche-Wanty, clasată pe poziţia a patra, cu 111.760 de euro, care a putut conta pe trei victorii de etapă şi pe tricoul verde (25.000 de euro) obţinut de sprinterul său, eritreeanul Biniam Girmay. O performanţă enormă pentru această grupare, care nu reuşise să obţină nicio victorie de etapă în Marea Buclă până la această ediţie.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Unul dintre şefii ‘ultraşilor’ echipei AC Milan, arestat pentru tentativă de omor în 2019

Daniele Cataldo, cunoscut ultras al echipei italiene de fotbal AC Milan şi mâna dreaptă a şefului facţiunii radicale...

Vrem să dăm tot ce avem mai bun în partida cu Bayern, spune antrenorul lui VfB Stuttgart

Antrenorul echipei VfB Stuttgart, Sebastian Hoeness, are cuvinte de apreciere pentru Bayern Munchen, adversara de sâmbătă a şvabilor...

COSR: Sumele vehiculate pentru premierea sportivilor au caracter preliminar şi rol de estimare

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a analizat în cadrul şedinţei de joi propunerile federaţiilor cu...

Wawrinka s-a calificat în optimi la Stockholm

Tenismanul elveţian Stan Wawrinka, la 39 de ani, s-a calificat în optimile de finală ale turneului ATP 250...