Ciclism: Slovenul Tadej Pogacar nu va participa la Turul Spaniei 2024

Data:

Ciclistul sloven Tadej Pogacar, învingător duminică în Turul Franţei, după ce a câştigat în acest an şi Turul Italiei, a anunţat că nu va participa la Turului Spaniei 2024, care va avea loc în perioada 17 august – 8 septembrie, informează EFE, scrie Agerpres.

„Nu voi merge la Vuelta, chiar dacă este o cursă care îmi place foarte mult. Am fost acolo în 2019 şi mi-am dorit mereu să revin. Dar în calendarul meu, Turul Franţei este prioritatea. Poate anul viitor mă voi concentra pentru a face Le Tour şi Vuelta”, a spus slovenul, aflat la al treilea său succes în Marea Buclă, după cele din 2020 şi 2021.

Pogacar a dezvăluit, totodată, că visul său ca ciclist profesionist este să câştige într-o zi titlul de campion mondial. „De asemenea, să câştig la Vuelta şi alte cursei importante. Poate într-o zi şi Paris-Roubaix. E o cursă care îmi place, deşi îmi este greu pentru că mâinile mele sunt foarte slabe, nu ştiu dacă ar rezista”, a spus el.

Campionul sloven a dominat cu autoritate ediţia din acest an a Turului Franţei, care a obţinut şase victorii de etapă, pentru se clasa pe primul loc în clasamentul general final, cu un avans de 6 min 17 sec faţă de danezul Jonas Vingegaard, câştigătorul ultimelor două ediţii ale cursei din Hexagon. Pe poziţia a treia, la 9 min 18 sec, s-a clasat belgianul Remco Evenepoel, campionul mondial en titre la contratimp.

„Cu Remco (Evenepoel), Jonas (Vingegaard), Primoz (Roglic) şi ceilalţi, promitea să fie un Tur grozav şi aşa a fost. A fost o bătălie grozavă, care s-a dus lovitură cu lovitură. Pot fi fericit şi mândru că am terminat învingător. Este cea mai puternică emoţie pe care am trăit-o în ciclism până acum”, a declarat Pogacar după ultima etapă a Turului Franţei, duminică, la Nisa.

Chestionat în legătură cu dubiile legate de performanţele sale şi de suspiciunile de dopaj la adresa sa, rutierul sloven a răspuns: „Întotdeauna vor exista îndoieli. Ciclismul fost atât de afectat în trecut, înaintea perioadei noastre. Atunci când câştigi, stârneşti gelozie, în orice sport sau situaţie de viaţă. AMA/WADA (Agenţia Mondială Antidoping) şi UCI (Uniunea Ciclistă Internaţională) au pus pe masă mulţi bani pentru a face sportul nostru mai curat. Ciclismul este unul dintre cele mai curate sporturi existente, tocmai din cauza a ceea ce s-a întâmplat cu mult timp în urmă. Au fost atât de multe abuzuri. Însă eu spun că a lua ceva ce îţi poate pune în pericol sănătatea, inima, nu merită efortul. Este super stupid. O carieră durează până la, hai să spunem, 35 de ani, dar viaţa este mult mai lungă după aceea. Să-ţi rişti viaţa pentru o cursă de biciclete ar fi foarte stupid. Bineînţeles că vrem să câştigăm, dar ciclismul este doar un joc”.

Tadej Pogacar urmează să participe, pe 3 august, la cursa de fond din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, care se va disputa pe distanţa de 273 km.
AGERPRES 

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga Campionilor: Bellingham şi Tchouameni, apţi de joc pentru meciul cu Stuttgart

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a anunţat luni că mijlocaşii săi Jude Bellingham şi Aurelien...

Coe, Lappartient şi Samaranch jr, între candidaţii la preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic

Şapte candidaţi, între care fostul campion olimpic britanic Sebastian Coe, francezul David Lappartient şi spaniolul Juan Antonio Samaranch...

Fotbal: Ismael Bennacer (AC Milan) va fi indisponibil patru luni

Ismael Bennacer, mijlocaşul algerian al echipei de fotbal AC Milan, va fi indisponibil patru luni din cauza unei...

Rusoaicele Alexandrova şi Kudermetova, calificate în optimi la Seul (WTA)

Jucătoarele ruse de tenis Ekaterina Alexandrova şi Veronika Kudermetova s-au calificat, luni, în optimile de finală ale turneului...