Tenis: Madison Keys şi Paula Badosa, în optimi de finală la Wimbledon

Data:

Americanca Madison Keys, numărul 13 mondial, a învins-o vineri în două seturi, 6-4, 6-3 pe ucraineanca Marta Kostiuk, clasată cu şase poziţii mai jos în ierarhia tenisului feminin, şi s-a calificat în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, unde o va întâlni pe italianca Jasmine Paolini, scrie Agerpres.

Madison Keys, în vârstă de 29 de ani, nu a trecut niciodată de sferturi de finală la Wimbledon, ea atingând această fază în 2015 şi 2023. Americanca a fost finalistă la US Open (2017) şi semifinalistă la Australian Open (2015, 2022) şi Roland Garros (2018).

Adversara lui Keys în optimi la Wimbledon, Jasmine Paolini, numărul 7 mondial, a învins-o vineri pe canadianca de origine română Bianca Andreescu, locul 176 mondial, în două seturi, 7-6 (7/4), 6-1.

Paolini, finalistă recent la Roland Garros, nu mai câştigase până în acest an niciun meci la Wimbledon, notează agenţia ANSA. Italianca în vârstă de 28 de ani, a cărei mamă are origini poloneze, daneze şi ghaneze, s-a impus în duelul cu Bianca Andreescu, campioana din 2019 de la US Open, care a fost la un moment dat locul 4 WTA.

Tot vineri, spaniola Paula Badosa (93 WTA) a acces în optimi la Wimbledon în dauna rusoaicei Daria Kasatkina (12 WTA), pe care a învins-o cu 7-6 (8/6), 4-6, 6-4.

Paula Badosa este pentru a treia oară în optimi pe iarba londoneză, după ediţiile din 2021 şi 2022, menţionează EFE. Spaniola va lupta pentru un loc în sferturi cu ucraineanca Daiana Iastremska sau croata Donna Vekic.

Aşa cum s-a anunţat, în optimi a acces şi americanca Emma Navarro (17 WTA), care a eliminat-o pe rusoaica Diana Şnaider (30 WTA) în trei seturi, 2-6, 6-3, 6-4.

În alt meci din turul al treilea, neozeelandeza Lulu Sun (123 WTA) a dispus de chinezoaica Lin Zhu (61 WTA) după două seturi foarte echilibrate, 7-6 (7/4), 7-6 (8/6).
AGERPRES 

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Constantin Gâlcă (Universitatea Craiova) – Oţelul e o echipă agresivă, joacă de la egal la egal cu toate echipele

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat,vineri, într-o conferinţă de presă, că adversara din etapa a 12-a...

Şumudică (Rapid) – Nu mă interesează că jucăm cu ultima clasată, nu mai putem face paşi greşiţi

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid Bucureşti, Marius Şumudică, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu...

Tricou special pentru jucătorii lui Bayer Leverkusen, la 120 de ani de la înfiinţarea clubului

Jucătorii echipei Bayer Leverkusen, campioana en-titre a Germaniei, vor evolua în această sâmbătă, în etapa a şasea a...

Sabalenka, învinsă de Muchova în sferturi la Beijing (WTA)

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka, numărul doi mondial, a fost învinsă de Karolina Muchova cu 7-6 (7/5),...