Tenis: Ruşii Rublev şi Kasatkina au refuzat să joace ca sportivi neutri la JO 2024

Data:

Jucătorii ruşi de tenis Andrei Rublev, campion olimpic la Tokyo în proba de dublu mixt, Karen Hacianov, vicecampion olimpic la simplu, Daria Kasatkina şi Ana Kalinskaia se numără printre cei 12 ruşi şi belaruşi care au refuzat invitaţiile de a participa ca sportivi neutri la JO 2024 de la Paris, scrie AFP.

Comitetul Internaţional Olimpic a publicat, luni, o listă actualizată a sportivilor neutri, în număr de 31, care vor participa la turneul olimpic de la Roland Garros, printre care se regăsesc Daniil Medvedev, campionul de la US Open din 2021, şi Ekaterina Aleksandrova (22 WTA).

Din cauza invaziei din Ucraina, sportivii din Rusia şi Belarus pot participa la Paris doar ca sportivi neutri, fără steaguri sau imnuri. Sportivii au fost verificaţi cu atenţie de un grup de lucru al CIO pentru a se asigura că nu au nicio legătură cu armată.

Rusia a denunţat restricţiile ca fiind discriminatorii. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că CIO alunecă ”în rasism şi neonazism”.

Rublev (6 ATP), Kasatkina (12 WTA), Kalinskaia (18 WTA), Karen Hacianov (22 WTA) şi Liudmila Samsonova (15 WTA) se numără printre cei care au refuzat şansa de a juca la Paris.

Belarusa Victoria Azarenka, campioană olimpică la dublu şi medaliată cu bronz la simplu la Londra în 2012, a acceptat invitaţia, dar conaţionala ei Arina Sabalenka nu a luat încă o decizie. Sabalenka (3 WTA), campioana de la Australian Open, s-a retras de la Wimbledon, luni, din cauza unei accidentări la umăr.

Federaţia rusă de tenis a anunţat încă de luna trecută că Rublev are probleme de sănătate şi nu va merge la JO 2024.

JO 2024 au loc între 26 iulie şi 11 august, iar turneul de tenis este prevăzut între 27 iulie şi 4 august la arenele de la Roland Garros.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: SUA – România 20-22, într-un meci-test, la Chicago

Naționala de rugby a României s-a impus la limită, scor 22-20, la Chicago, în meciul-test cu SUA. Urmează...

Şah: Fabiano Caruana a câştigat Superbet Chess Classic România 2024

Americanul Fabiano Caruana a câştigat, vineri, turneul de şah Superbet Chess Classic România pentru al doilea an la...

Fotbal: Farul Constanţa – CSA Steaua 3-0, în meci amical

Echipa de fotbal Farul Constanţa a învins formaţia de ligă secundă CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 3-0...

Tenis: Madison Keys şi Paula Badosa, în optimi de finală la Wimbledon

Americanca Madison Keys, numărul 13 mondial, a învins-o vineri în două seturi, 6-4, 6-3 pe ucraineanca Marta Kostiuk,...