Spania va trimite peste 300 de poliţişti la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice

Data:

Spania va trimite 313 poliţişti şi gardieni civili (jandarmi) pentru a participa la operaţiunile de securizate a siturilor în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, care vor avea loc în perioada 26 iulie-11 august, a anunţat joi Ministerul spaniol al Apărării, citat de AFP.

Autorităţile franceze au fost cele care au solicitat această întărire pentru a pregăti dispozitivul de securitate în vederea evenimentului sportiv, precizează ministerul într-un comunica.

În total, 171 de agenţi ai poliţiei naţionale şi 142 de gardieni civili vor pleca în capitala Franţei, inclusiv experţi în securitate urbană, deminare şi chiar unităţi canine.

Contingentul va rămâne şi pentru Jocurile Paralimpice din capitala Franţei, programate in intervalul 28 august-8 septembrie.

Autorităţile franceze au prevăzut mobilizarea a aproximativ 45.000 de poliţişti şi jandarmi, precum şi a 18.000 de militari în timpul Jocurilor Olimpice. Acestora li se vor adăuga în jur de 20.000 de agenţi de securitate privată, potrivit comitetului de organizare.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Avem cea mai bună echipă, spune atacantul spaniol Mikel Oyarzabal

Atacantul Mikel Oyarzabal, rezervă la naţionala de fotbal a Spaniei, este încrezător în potenţialul echipei pentru meciul cu...

F1: Andy Cowell, fostul inginer şef al lui Mercedes, s-a alăturat lui Aston Martin

Andy Cowell, fost inginer şef al echipei Mercedes, s-a alăturat scuderiei Aston Martin în calitate de director executiv...

Aproape 2.500 de aparate de aer condiţionat mobile pentru Satul Olimpic

Satul Olimpic, care va găzdui peste 10.000 de sportivi pe durata Jocurilor de la Paris, şi nu este...

Gabriela Ruse, învinsă de Elena Rîbakina în primul tur la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a fost învinsă de kazaha Elena Rîbakina, a patra favorită, cu 6-3,...