Tenis: Stan Wawrinka a primit o invitaţie pentru JO 2024

Data:

Tenismanul elveţian Stan Wawrinka, în vârstă de 39 de ani, a primit o invitaţie pentru Jocurile Olimpice de la Paris, informează site-ul radioteleviziunii RTS.

Stan Wawrinka a primit una din cele două invitaţii rezervate campionilor olimpici şi câştigătorilor turneelor de Mare Şlem. Acest anunţ a fost făcut de Comitetul olimpic elveţian, care a oficializat şi prezenţa altor 23 de sportivi la Jocurile din capitala Franţei.

La doisprezece ani după Jocurile de la Londra, unde a avut onoarea să fie purtător de drapel la ceremonia de deschidere, Wawrinka, acum locul 98 ATP, revine deci pe scena olimpică. El a fost indisponibil, din cauza accidentărilor, pentru Rio 2016 şi Tokyo 2020.

Tenisul elveţian va fi reprezentat la Paris şi de Viktorija Golubic (69 WTA), care a obţinut argintul la JO de la Tokyo la dublu, alături de Belinda Bencic, cea care a luat aurul în proba de simplu în capitala Japoniei. Cel mult patru jucătoare pot fi prezente pe tabloul final la JO, iar unele jucătoare mai bine clasate decât Viktorija Goubic au declarat forfait.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

[P]Cauți un job în online? Pe lângă angajări în videochat, vezi alte oferte de care poți profita

Lucrul online nu mai este un subiect nou de multă vreme. Românii vorbesc mult și bine despre asta...

EURO 2024: Franţa – Belgia, echipele de start

Echipele de start pentru meciul dintre selecţionatele Franţei şi Belgiei, care are loc luni (19:00), pe Dusseldorf Arena,...

Viorel Moldovan (Rapid) – Avem un program greu în Superligă, dar pentru asta ne pregătim

Preşedintele clubului de fotbal Rapid Bucureşti, Viorel Moldovan, a afirmat, luni, după tragerea la sorţi a meciurilor din...

Olanda are un statut de apărat în faţa României (analiză AFP)

Considerată printre outsideri la EURO 2024, Olanda are un statut de respectat în optimile de finală de marţi...