Fotbal – EURO 2024: Turcia ‘a scris istorie’, afirmă selecţionerul Montella

Data:

Turcia „a scris istorie”, la 16 ani după epopeea de la EURO 2008, s-a bucurat miercuri selecţionerul italian Vincenzo Montella, după victoria cu 2-1 împotriva Cehiei, sinonimă cu accederea în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal din Germania, scrie Agerpres.

„Am scris istorie, am fost cea mai tânără echipă turcă care a ieşit din grupe începând din 2008, iar acum avem noi obiective”, a declarat Montella în conferinţa de presă pe care a susţinut-o la finalul meciului de la Hamburg, arbitrat de românul Istvan Kovacs.

„Echipa a muncit mult şi merită această calificare”, a spus Montella, înainte de a adăuga: „Am fost ţinta unor critici care nu au fost justificate şi am triumfat”.

După eliminarea cehului Antonin Barak, în minutul 20, „am fi putut suferi ceva mai puţin, dar asta sporeşte fericirea noastră”, a afirmat Montella. „În seara asta (miercuri, n. red.) vrem doar să sărbătorim calificarea după atâtea sacrificii, dar de mâine (joi, n. red.) vrem să continuăm să facem istorie’, a promis Vincenzo Montella.

Turcia va înfrunta în optimile de finală selecţionata Austriei, marţi, la Leipzig, iar selecţionerul Turciei avertizează că elevii săi vor avea o misiune grea, în condiţiile în care viitoarea sa adversară „a obţinut primul loc într-o grupă dificilă”, din care au mai făcut parte Franţa, Olanda şi Polonia, fiind „o selecţionată care evoluează ca o echipă de club, cu multe automatisme”.

Turcia s-a impus miercuri seară prin golurile marcate de Hakan Calhanoglu (51) şi Cenk Tosun (90+4), în timp ce pentru cehi a punctat Tomas Soucek (66).

Meciul a fost unul foarte tensionat, Istvan Kovacs arătând în total 16 cartonaşe galbene şi două roşii (cehilor Antonin Barak, min. 20, şi Thomas Chory, min. 90+8).
AGERPRES 

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

[P]Cauți un job în online? Pe lângă angajări în videochat, vezi alte oferte de care poți profita

Lucrul online nu mai este un subiect nou de multă vreme. Românii vorbesc mult și bine despre asta...

EURO 2024: Franţa – Belgia, echipele de start

Echipele de start pentru meciul dintre selecţionatele Franţei şi Belgiei, care are loc luni (19:00), pe Dusseldorf Arena,...

Viorel Moldovan (Rapid) – Avem un program greu în Superligă, dar pentru asta ne pregătim

Preşedintele clubului de fotbal Rapid Bucureşti, Viorel Moldovan, a afirmat, luni, după tragerea la sorţi a meciurilor din...

Olanda are un statut de apărat în faţa României (analiză AFP)

Considerată printre outsideri la EURO 2024, Olanda are un statut de respectat în optimile de finală de marţi...