Selecţionerul Austriei spune că se aşteaptă ca Lewandowski să joace pentru Polonia în partida de vineri

Data:

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Austriei, Ralf Rangnick, a declarat joi că se aşteaptă ca Robert Lewandowski, „jucătorul-cheie al Poloniei”, să fie pregătit şi să intre pe teren în partida de vineri seara, dintre cele două naţionale, din Grupa D a turneului final EURO 2024, scrie AFP.

Accidentat chiar înainte de EURO la coapsă, golgheterul polonez, în vârstă de 35 de ani, a ratat duminică primul meci al Poloniei împotriva Olandei (1-2), dar este aşteptat vineri împotriva Austriei.

„Ne aşteptăm ca Lewa să joace mâine… dar asta nu schimbă prea mult modul în care noi vom juca”, a spus Ralf Rangnick într-o conferinţă de presă la Stadionul Olimpic din Berlin.

Pentru mijlocaşul austriac Marcel Sabitzer, căpitanul polonez, cu care a jucat la Bayern Munchen, este „un jucător de excepţie”.

„Am avut şansa să joc cu el timp de un an, aşa că îi cunosc calităţile, este un fotbalist excepţional”, a explicat Sabitzer. „Nu trebuie să-i lăsăm spaţiu în jurul careului, pentru că poate înscrie din orice poziţie”, a adăugat el.

În timp ce Austria a pierdut primul meci (împotriva Franţei 1-0), la fel ca Polonia (împotriva Olandei 2-1), ambele ţări vor fi în pragul eliminării în cazul unei înfrângeri.

„Importanţa acestui meci este evidentă”, a subliniat Ralf Rangnick, pentru că „echipa care câştigă mâine (vineri) va avea şanse mari să se califice, deci este un meci care trebuie câştigat”.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Serviciul meteorologic francez prognozează temperaturi mai mari decât normalul pe durata JO de la Paris

Serviciul meteorologic francez, Meteo-France, a anunţat, vineri, că "temperaturile vor fi mai mari decât media normală" în Franţa...

Puşcaş – Încă putem scrie istorie, sper să fim cât mai productivi

Fotbalistul echipei naţionale a României, George Puşcaş, a declarat, joi, într-un interviu, că prima reprezentativă a României, calificată...

Verstappen (Red Bull), cel mai rapid în sesiunea de antrenamente libere la MP al Austriei

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), campionul mondial en-titre, a fost cel mai rapid vineri în sesiunea de...

EURO 2024: Nicio echipă nu este mai bună ca noi, crede spaniolul Nico Williams

Spania, singura echipă cu punctaj maxim şi fără gol încasat la EURO 2024, abordează cu încredere duelul cu...