EURO 2024: Selecţionerul Spaniei anticipează un meci complicat cu Italia

Data:

Selecţionerul echipei de fotbal a Spaniei, Luis de la Fuente, anticipează ”un meci foarte complicat” la EURO 2024 contra Italiei, campioana europeană en titre, joi, la Gelsenkirchen, scrie AFP.

”Italia este o echipă care ne seamănă, a schimbat recent selecţionerul, a lansat jucători tineri, am înfruntat-o des. Îmi place spiritul competitiv al echipelor italiene, este ca şi cum mă uit într-o oglindă, suntem o echipă în dezvoltare, iar ei de asemenea au mari individualităţi. Va fi un meci foarte complicat, un meci de mare intensitate, cu şanse de 50-50% la lovitura de start. Ştim la ce să ne aşteptăm înainte de acest meci. Suntem gata să ne murdărim pentru a câştiga acest meci”, a spus de la Fuente într-o conferinţă de presă.

”Mă aştept să înfruntăm o Italie puternică şi agresivă, va trebui să fim concentraţi din primul minut”, a adăugat Fabian Ruiz, fost jucător la Napoli, unde l-a avut antrenor pe Luciano Spalletti, actualul selecţioner al Italiei. ”Este un antrenor căruia îi place să aibă mingea, care aşteaptă o presiune constantă din partea jucătorilor săi”, l-a caracterizat Ruiz.

Spania sau Italia, cu câte trei puncte după victoriile cu Croaţia (3-0) respectiv Albania (2-1), ar putea obţine calificarea în optimi în cazul unei victorii, dar şi o remiză le menţine şansele de calificare.

Dar Luis de la Fuente nu intenţionează să facă asemenea calcule: ”Fără îndoială că vrem să câştigăm acest meci, este cel mai important meci al nostru din acest turneu de până acum. E un clişeu, dar luăm meciurile unul după altul şi jucăm toate meciurile pentru a le câştiga”.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Constantin Gâlcă (Universitatea Craiova) – În ziua de azi nu mai există favorită la campionat

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu există...

Sergio Ramos, contactat de clubul egiptean Zamalek Cairo

Fundaşul spaniol Sergio Ramos, fostul căpitan al echipei Real Madrid, în prezent liber de contract, a fost contactat...

Marius Şumudică (Rapid) – Cred că a sosit timpul să luăm puncte şi acasă

Antrenorul echipei Rapid, Marius Şumudică, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a venit timpul ca formaţia...

Penarol Montevideo, ultima echipă calificată în semifinalele competiţiei Copa Libertadores

Echipa uruguayană Penarol Montevideo s-a calificat în semifinalele competiţiei Copa Libertadores la fotbal, echivalentul Ligii Campionilor europeni, după...