EURO 2024: Vasile Mogoş – Trebuie să fim umili, nu am făcut încă nimic

Data:

Fundaşul Vasile Mogoş a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că „tricolorii” trebuie să rămână în continuare umili la EURO 2024, în ciuda victoriei cu Ucraina, scor 3-0, şi să se concentreze la următoarea partidă, cu echipa de fotbal a Belgiei.

„Are dreptate selecţionerul, trebuie să menţinem un echilibru, trebuie să ne gândim foarte bine, să analizăm Belgia. Trebuie să fim foarte umili, pentru că nu am făcut încă nimic. Tot ce am făcut până acum a fost făcut cu disciplină, cu muncă şi vom face şi de acum încolo aceeaşi chestie. Nu ne gândim la calificare, ne gândim doar la Belgia şi vrem să facem acelaşi meci ca la partida cu Ucraina. Bineînţeles că va fi diferit, va fi presiune şi pe Belgia acum, dar noi ne gândim la noi. Cu toţii ştim că Belgia are o echipă mare, care are jucători… De Bruyne, Lukaku… dar cred că au şi ei nişte puncte unde putem lucra şi vom analiza tot, împreună cu stafful tehnic”, a afirmat Mogoş.

El a adus în atenţie unitatea grupului de la echipa naţională, precizând că lotul este format din 26 de titulari gata oricând să intre pe teren, inclusiv Olimpiu Moruţan, care este accidentat şi nu a fost selecţionat.

„Eu cred că suntem 26 de titulari în grupul acesta, cine joacă sau nu, nu contează. Eu cred în grupul acesta, cred că suntem o generaţie de suflet. Eu cred că dacă i se spune lui Moruţan să intre în teren, el intră şi cu un picior rupt ca să facă diferenţa. Bineînţeles că îţi doreşti să intri pe teren, eu m-aş arunca şi de pe pod, de pe casă, pentru naţională. Şi cred că Mister a înţeles asta, că aşa cum sunt eu suntem toţi 26. Sunt foarte mândru să fiu aici, sunt foarte norocos şi în continuare voi face tot pentru naţională”, a adăugat acesta.

Atmosfera de după victoria cu Ucraina a fost una plină de bucurie pentru „tricolori”, Mogoş afirmând că se aşteaptă să fie la fel şi după meciul cu Belgia.

„A fost cea mai frumoasă atmosferă de când trăiesc fotbalul, şi pentru mine, şi pentru colegii mei. A fost la fel, toţi am fost bucuroşi. Am arătat că ştim să ne bucurăm toţi împreună. Şi sperăm să fie tot aşa şi la următorul meci. Emoţii mai mari nu cred că am avut vreodată, probabil doar când mi s-a născut fetiţa”, a mai spus Mogoş.

Naţionala de fotbal a României a debutat cu o victorie superbă la Campionatul European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, luni, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E.

Tricolorii au reuşit o victorie istorică, a doua a lor la Campionatul European, la 24 de ani de la precedenta (3-2 cu Anglia), deşi porneau cu şansa a doua în acest meci.

România va juca următoarele meciuri cu Belgia pe 22 iunie (Koln, 22:00) şi cu Slovacia pe 26 iunie (Frankfurt).

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Constantin Gâlcă (Universitatea Craiova) – În ziua de azi nu mai există favorită la campionat

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu există...

Sergio Ramos, contactat de clubul egiptean Zamalek Cairo

Fundaşul spaniol Sergio Ramos, fostul căpitan al echipei Real Madrid, în prezent liber de contract, a fost contactat...

Marius Şumudică (Rapid) – Cred că a sosit timpul să luăm puncte şi acasă

Antrenorul echipei Rapid, Marius Şumudică, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a venit timpul ca formaţia...

Penarol Montevideo, ultima echipă calificată în semifinalele competiţiei Copa Libertadores

Echipa uruguayană Penarol Montevideo s-a calificat în semifinalele competiţiei Copa Libertadores la fotbal, echivalentul Ligii Campionilor europeni, după...