Atletism: Alina Rotaru s-a calificat în finala de la lungime a Europenelor de la Roma

Data:

Sportiva română Alina Rotaru-Kottmann s-a calificat, marţi, în finala probei de săritură în lungime a Campionatelor Europene de atletism de la Roma, cu a cincea performanţă dintre cele 12 finaliste.

Rotaru-Kottmann, medaliată cu bronz la Mondialele din 2023 de la Budapesta, a avut cea mai bună săritură de 6,71 m, personal best al sezonului egalat. Singurele sportive care au trecut peste 6,80 m au fost germanca Malaika Mihambo (7,03 m), campioana olimpică en titre, elveţianca Annik Kalin (6,83 m) şi franţuzoaica Hilary Kpatcha (6,82 m). Sportiva de la CSA Steaua, care a obţinut deja baremul pentru la Paris 2024, va participa la a treia ei Olimpiadă după Rio 2016 şi Tokyo 2021.

Florentina Iuşco, o altă reprezentantă a României, a sărit în calificări 6,58 m, al 15-lea rezultat, cu care nu a prins însă finala.

Finala feminină de la lungime este prevăzută miercuri de la 21:54 (ora României).

România a cucerit până acum o medalie de argint la Europenele de la Roma, obţinută de Joan Chelimo Melly la semimaraton.

România participă 23 de atleţi, 15 la feminin şi 8 la masculin, la a 26-a ediţie a Campionatelor Europene de atletism pentru seniori de la Roma.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Serviciul meteorologic francez prognozează temperaturi mai mari decât normalul pe durata JO de la Paris

Serviciul meteorologic francez, Meteo-France, a anunţat, vineri, că "temperaturile vor fi mai mari decât media normală" în Franţa...

Puşcaş – Încă putem scrie istorie, sper să fim cât mai productivi

Fotbalistul echipei naţionale a României, George Puşcaş, a declarat, joi, într-un interviu, că prima reprezentativă a României, calificată...

Verstappen (Red Bull), cel mai rapid în sesiunea de antrenamente libere la MP al Austriei

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), campionul mondial en-titre, a fost cel mai rapid vineri în sesiunea de...

EURO 2024: Nicio echipă nu este mai bună ca noi, crede spaniolul Nico Williams

Spania, singura echipă cu punctaj maxim şi fără gol încasat la EURO 2024, abordează cu încredere duelul cu...