Rugby: Cluburile din liga a doua engleză vor mai multă predictibilitate financiară

Data:

Cluburile de rugby din liga a doua engleză, Championship, au solicitat discuţii mai intense cu Federaţia naţională de resort (RFU) pentru a găsi soluţii de rezolvare a impasului financiar cu care multe dintre ele se confruntă, scrie BBC.

Cluburile se pronunţă pentru o finanţare mai puternică a nivelului doi valoric, astfel încât să existe asigurat un viitor al rugby-ului profesionist în Anglia.

De asemenea, cluburile au fost împotriva planurilor pentru un sistem bazat pe franciză, spunând că vor să se asigure că va exista doar sistemul promovare – retrogradare.

„Continuăm să căutăm să avem întâlniri cu Consiliul RFU pentru a discuta propunerile noastre, care considerăm că sunt viabile şi realiste”, au declarat cluburile într-o declaraţie comună.

„În acest sens, Consiliul RFU, care este mandatat să fie ‘gardianul’ întregului joc şi se va reuni la sfârşitul acestei luni, ar trebui să intervină, să ia în discuţie doleanţele noastre, în special cea referitoare la menţinerea sistemului promovare-retrogradare”, se mai arată în comunicat.

Echipa care a câştigat Championship, Jersey Reds, a intrat în lichidare în septembrie, lăsând competiţia cu doar 11 echipe. Ea s-a alăturat astfel altor trei echipe intrate în insolvenţă, din Premiership, London Wasps, Worcester Warriors şi London Irish.

La începutul acestui an, Cornish Pirates, echipă din liga secundă, a declarat că nu au putut aduce noi investiţii la club din cauza incertitudinii continue cu privire la viitorul celui de-al doilea nivel valoric.

Finanţarea cluburilor din partea RFU a fost redusă masiv începând cu 2020 în contextul pandemiei, multe echipe fiind nevoite să se descurce cu mijloace proprii.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Stefanos Tsitsipas s-a calificat în sferturi la Anvers

Tenismanul grec Stefanos Tsitsipas, al doilea favorit, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului ATP 250...

Wawrinka îşi continuă aventura la Stockholm (ATP)

Tenismanul elveţian Stan Wawrinka, la 39 de ani, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ATP 250...

Ana Bogdan s-a oprit în sferturi la Osaka (WTA); Monica Niculescu va juca finala de dublu

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost învinsă de olandeza Suzan Lamens cu 4-6, 6-3, 6-3, vineri,...

Handbal masculin: CS Dinamo Bucureşti, învinsă de PSG, în Liga Campionilor

CS Dinamo Bucureşti a fost învinsă de echipa Paris Saint-Germain Handball, cu scorul de 35-32 (16-19), joi seara,...