Fotbal: Răzvan Burleanu – Burcă şi Alibec reprezintă cele mai mari semne de întrebare pentru EURO

Data:

Fundaşul Andrei Burcă şi atacantul Denis Alibec reprezintă cele mai mari semne de întrebare în ceea ce priveşte lotul echipei naţionale a României la EURO 2024, din cauza unor probeleme medicale, a afirmat, marţi, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

„În privinţa lui Andrei Burcă, staff-ul medical trebuie să continue aceste rapoarte şi să nu avem niciun risc atunci când el intră pe teren, mai ales că e vorba de participarea lui la EURO. În momentul de faţă acestea sunt cele mai mari semne de întrebare pe care le avem. Andrei îşi doreşte să revină cât mai repede, l-am găsit destul de supărat că nu poate să intre în programul de pregătire şi că nu poate fi în această seară alături de jucători”, a declarat Burleanu.

În ceea ce îl priveşte pe Denis Alibec, Burleanu a spus că acesta a suferit o mică intervenţie chirurgicală la picior, care ar fi trebuit să fie făcută în urmă cu două-trei săptămâni pentru a se putea reface total până la EURO.

„Am fost ieri în cantonamentul jucătorilor, am stat de vorbă cu Denis şi cu ceilalţi jucători. Ne pare foarte rău de această situaţie, mai ales că ar fi trebuit să se opereze de acum două-trei săptămâni, astfel încât să fie evitată o astfel de situaţie. Acum aşteptăm staff-ul medical să îşi facă treaba, sperăm să poată fi recuperat. E prematur să spunem dacă va fi prezent sau nu la EURO, la el este o tăietură şi depinde de cât de repede se va recupera. Plus că nu este la mână, este la picior, şi asta va face şi mai dificilă recuperarea. Ne-am fi dorit ca această intervenţie medicală să fi avut loc acum două-trei săptămâni, mai ales că Denis Alibec s-a alăturat lotului naţional mai devreme decât ceilalţi tricolori”, a adăugat Burleanu.

Denis Alibec şi Andrei Burcă nu fac parte din lotul de 26 de jucători pentru partida de pregătire cu Bulgaria, de marţi seara.

Cei 26 de jucători din lotul României pentru partida cu Bulgaria sunt: Florin Niţă, Horaţiu Moldovan, Ştefan Târnovanu, Răzvan Sava (portari), Andrei Raţiu, Radu Drăguşin, Adrian Rus, Ionuţ Nedelcearu, Deian Sorescu, Nicuşor Bancu, Vasile Mogoş, Bogdan Racoviţan (fundaşi), Marius Marin, Alexandru Cicâldău, Nicolae Stanciu, Valentin Mihăilă, Ianis Hagi, Adrian Şut, Florinel Coman, Răzvan Marin, Dennis Man, Darius Olaru, Constantin Grameni (mijlocaşi), George Puşcaş, Denis Drăguş, Daniel Bîrligea (atacanţi).

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte Bulgaria şi Liechtenstein, marţi (ora 21:30), respectiv vineri (ora 21:00), ambele pe Stadionul Steaua din Capitală, în ultimele partide test înaintea participării la EURO 2024. La turneul final al Campionatului European din Germania (14 iunie-14 iulie), România va face parte din Grupa E, alături de Ucraina, Belgia şi Slovacia.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Constantin Gâlcă (Universitatea Craiova) – Oţelul e o echipă agresivă, joacă de la egal la egal cu toate echipele

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat,vineri, într-o conferinţă de presă, că adversara din etapa a 12-a...

Şumudică (Rapid) – Nu mă interesează că jucăm cu ultima clasată, nu mai putem face paşi greşiţi

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid Bucureşti, Marius Şumudică, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu...

Tricou special pentru jucătorii lui Bayer Leverkusen, la 120 de ani de la înfiinţarea clubului

Jucătorii echipei Bayer Leverkusen, campioana en-titre a Germaniei, vor evolua în această sâmbătă, în etapa a şasea a...

Sabalenka, învinsă de Muchova în sferturi la Beijing (WTA)

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka, numărul doi mondial, a fost învinsă de Karolina Muchova cu 7-6 (7/5),...