Fotbal: Mourinho speră ca sosirea lui la Fenerbahce să atragă mai mult atenţia asupra ligii turce

Data:

Noul antrenor al lui Fenerbahce, Jose Mourinho, şi-a exprimat luni speranţa că prezenţa sa pe banca tehnică a echipei va atrage mai mult atenţia asupra campionatului Turciei, el adăugând că obiectivul său este să câştige titlul în Super Lig şi să ajungă în grupele Ligii Campionilor, scrie Reuters.

Mourinho a spus luni, într-o conferinţă de presă, că face „zero promisiuni”, în afară de un „angajament şi o pasiune uriaşă, alături de muncă şi empatie”.

„Unul dintre lucrurile pe care mi le propun este să atrag atenţia Europei asupra Super Lig”, a spus Mourinho. „Vin să lucrez pentru fotbalul turc, pentru Super Lig şi pentru Fenerbahce în primul rând”, a adăugat acesta.

El a menţionat că vrea să contribuie la ridicarea calităţii fotbalului turcesc.

Mourinho, debarcat de la cârma echipei italiene de fotbal AS Roma în luna ianuarie şi fără angajament de atunci, a fost întâmpinat ca un adevărat popstar, duminică, pe stadionul echipei Fenerbahce.

Ovaţionat îndelung de fanii echipei, îmbrăcaţi în culorile galben şi negru, pe un stadion în delir, Mourinho (61 ani) a sosit în cursul după-amiezii la Istanbul şi a semnat contractul în faţa suporterilor, înainte de a face un tur de stadion alături de preşedintele clubului, Ali Koc, ambii purtând la gât eşarfe în culorile clubului. Fenerbahce va fi 11-lea club din cariera de antrenor al celuui supranumit „The Special One”.

Aducerea lui Mourinho pe banca tehnică fusese deja evocată în urmă cu două săptămâni şi de Aziz Yildirim, candidat la preşedinţia lui Fenerbahce, care i-ar fi oferit antrenorului un contract din sezonul viitor.

Aspirantul la fotoliul prezidenţial menţiona că s-a întâlnit deja cu portughezul, dar nu au discutat termenii economici ai unui eventual acord.

Publicaţia Sporx a scris că Yildirim i-ar fi promis fostului antrenor al echipelor Real Madrid, Chelsea sau AS Roma un buget de 100 de milioane de euro pentru a forma o echipă competitivă.

Fenerbahce s-a clasat pe locul secund în Superliga turcă, fiind echipa cu cele mai multe trofee din istoria competiţiei naţionale (28), în faţa lui Galatasaray (24) şi Beşiktaş (21), dar nu a mai câştigat titlul de zece ani.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...