Hochei: NHL – Edmonton Oilers şi Florida Panthers vor disputa finala Cupei Stanley

Data:

Echipa Edmonton Oilers s-a calificat în finala Cupei Stanley, trofeul rezervat campioanei Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă (NHL), după ce a învins la limită pe propriul patinoar, cu scorul de 2-1, formaţia Dallas Stars, duminică seara, în cel de-al şaselea meci al seriei care a decis câştigătoarea Conferinţei de Vest, informează AFP.

În finala care va debuta pe 8 iunie, Edmonton Oilers va înfrunta echipa Florida Panthers şi va încerca să devină prima franciză canadiană care cucereşte trofeul în NHL după Montreal Canadiens în 1993.

Finala Ligii nord-americane se va disputa după sistemul „cel mai bun din şapte meciuri”, la fel ca şi celelalte serii din play-off.

Duminică, Oilers a obţinut a patra victorie în duelul cu Dallas Stars în mare parte graţie portarului său Stuart Skinner, care a avut 34 de intervenţii decisive pe parcursul jocului.

Condusă de starul Connor McDavid (27 ani), considerat unul dintre cei mai buni jucători ai Ligii. Edmonton Oilers va încerca să să-şi treacă în palmares a şasea Cupă Stanley, după cele cinci cucerite în decurs de şapte sezoane, între 1984 şi 1990, cea mai strălucită perioadă din istoria sa. La patru dintre succesele respective a contribuit şi legendarul Wayne Gretzky, considerat cel mai bun hocheist din istoria NHL. Edmonton Oilers a câştigat ultimul său trofeu în 2006.

Sâmbătă, Florida Panthers a obţinut biletul pentru finala Cupei Stanley, după ce a dispus cu 4 victorii la 2 de formaţia New York Rangers în seria decisivă din Conferinţa de Est.

Deja finalistă în sezonul trecut şi anterior în 1996, Florida Panthers va încerca să obţină prima coroană de campioană a NHL din istoria sa.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Petrolul Ploieşti l-a transferat pe fundaşul Yohan Roche

Fundaşul central Yohan Roche (27 ani) a semnat un contract valabil până la finalul sezonului 2025-2026 cu echipa...

Sinner, prima persoană ce s-a înscris pentru a fi printre voluntarii ce vor ajuta la organizarea JO 2026

Tenismanul italian Jannik Sinner, numărul unu mondial, este prima persoană care s-a înscris pentru a fi printre cei...

Federer l-a sfătuit pe Nadal să nu amâne prea mult decizia în privinţa retragerii

Fostul mare tenisman Roger Federer l-a sfătuit pe bunul său prieten şi fost rival Rafael Nadal să nu...

Croatul Ivan Perisic a semnat cu PSV Eindhoven

Ivan Perisic, o extremă cu 136 de selecţii pentru naţionala Croaţiei, a semnat un contract valabil până la...