Gheorghe Mureşan: În baschet noi muncim de doar 10 ani; suntem cu 30 de ani în urma Europei occidentale

Data:

Fostul jucător Gheorghe Mureşan a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că echipa naţională de baschet masculin a României se află cu 30 de ani în urma Europei occidentale, pentru că proiectele de dezvoltare au început de doar 10 ani.

„În ceea ce priveşte baschetul românesc, mai avem de muncit la el. Mă refer la echipa naţională. Este o diferenţă foarte mare. Noi suntem cam pe unde era Europa occidentală acum 30 de ani şi mai avem încă de muncă. Noi am început să muncim în baschet în ultimii 10 ani, să facem programe, să putem avansa. Avem nevoie de o pepinieră mare de copii, dar eu cred că suntem pe drumul cel bun. Avem nevoie de experienţă, de timp, de răbdare să creştem jucători şi să creştem antrenori în acelaşi timp, pentru că degeaba creşti jucători, dacă nu ai antrenori. Avem foarte mulţi antrenori tineri, care muncesc şi sunt pasionaţi, dar au nevoie şi de puţină experienţă. Au nevoie să îi găsească pe jucătorii ăia care sunt mai speciali. Atunci când vom găsi jucătorii ăia mai speciali vom avea şi baschet”, a declarat Mureşan.

El s-a arătat însă mulţumit de campionatul intern, despre care a spus că niciodată nu a fost la un nivel atât de înalt.

„Am văzut câteva meciuri la televizor din baschetul românesc. Campionatul românesc, liga naţională de baschet este foarte bună. Nu am avut niciodată aşa campionat cum îl avem anul ăsta. Cred că este la o înălţime foarte mare. Sunt şi rezultate bune în competiţiile europene, şi asta pentru că jucătorii sunt buni. Jucătorii care evoluează în România sunt buni”, a afirmat Gheorghe Mureşan.

Singurul jucător român care a evoluat în NBA şi-ar dori o finală intensă între Dallas Mavericks şi Boston Celtics cu răsturnări de scor şi spectacol.

„Finala NBA va fi una foarte interesantă, eu aşa o văd. Eu nu mă aşteptam să ajungă Dallas în finală, dar nici Minnesota să treacă de Denver, deşi Minnesota are o echipă foarte frumoasă. Orice este posibil în această finală, nu am nicio favorită anul acesta. Aş vrea să văd o finală interesantă, nu cu scoruri plictisitoare. Vreau să văd o finală intensă, cu doborâri de scor, cu întoarcere de scor, vreau spectacol, bineînţeles, asta mă interesează cel mai mult. Să îţi ridice adrenalina”, a mai spus Gheorghe Mureşan.

Dallas Mavericks s-a calificat în finala NBA, după ce a trecut de Minnesota Timberwolves. În ultimul act al ligii nord-americane de baschet, Dallas o va întâlni pe Boston Celtics. Finala se va disputa după sistemul cel mai bun din şapte meciuri, primul fiind programat pe 7 iunie, la Boston.

Gheorghe Mureşan a participat, vineri, la Bucureşti, finalele competiţiei NBA Junior, organizate de Federaţia Română de Baschet, în calitate de ambasador al campionatului nord-american de baschet.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...