Fotbal: Patru meciuri de suspendare pentru Mohamed Camara (AS Monaco) pentru homofobie

Data:

Fotbalistul malian Mohamed Camara, de la AS Monaco, care a acoperit logo-ul împotriva homofobiei imprimat pe tricoul său, la meciul cu Nantes din ultima etapă din Ligue 1, a primit o suspendare de patru meciuri, a anunţat, joi seara, Liga de fotbal profesionist, citată de AFP.

Este o sancţiune relativ uşoară pentru Camara, care a răspuns la convocarea în faţa Comisiei de disciplină a Ligii de fotbal profesionist din Franţa (LFP) prin videoconferinţă. El putea fi suspendat până la zece meciuri, conform baremului disciplinar al Federaţiei franceze de fotbal.

Mijlocaşul a refuzat orice propunere pentru acţiuni de sensibilizare în lupta împotriva homofobiei, pentru a obţine o sancţiune mai lejeră.

„După audierea jucătorului Mohamed Camara şi luând act de refuzul său în şedinţă de a efectua unul sau mai multe acte de sensibilizare în lupta împotriva homofobiei, Comisia de disciplină a LPF a decis să-i aplice o sancţiune de patru meciuri de suspendare”, a scris instanţa într-un comunicat.

Fotbalistul, care însă va putea disputa cele două meciuri cu selecţionata Mali la începutul lunii iunie, în preliminariile Cupei Mondiale din 2026, va fi suspendat pentru primele patru meciuri din Ligue 1 în sezonul viitor, ce va debuta pe 16 august.

„Luăm act de decizia Ligii şi nu vom face apel la decizie. În calitate de club, nu suntem de acord cu ce a făcut Camara”, a spus Thiago Scuro, directorul general al lui AS Monaco.

Mijlocaşul malian a acoperit logo-ul împotriva homofobiei imprimat pe partea din faţa a tricoului său şi purtat de toţi jucătorii, antrenorii şi arbitrii în cadrul unei campanii de luptă împotriva homofobiei, iniţiată de LFP cu ocazia etapei a 34-a din Ligue 1.

El nu a participat la poza de grup protocolară dinaintea meciului în care cele două echipe au fost imortalizate în faţa sloganului luptei împotriva homofobiei.

Conducerea clubului din Principat şi-a cerut scuze LFP şi a făcut referire la posibile sancţiuni care ar putea fi luate în plan intern împotriva jucătorului.

„Mo (Camara) a făcut asta din motive religioase. Este un subiect sensibil, pentru că noi trebuie să respectăm toate religiile. Dar, în calitate de club, suntem trişti pentru această întâmplare şi nu susţinem acţiunea sa”, a transmis AS Monaco.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...