Procesul în cazul culpei medicale în cazul morţii lui Maradona, amânat pentru 1 octombrie

Data:

Procesul foarte aşteptat al celor opt responsabili din sistemul sanitar pentru o posibilă culpă medicală care ar fi dus la decesul fostului mare fotbalist argentinian Diego Armando Maradona în 2020, ce urma să înceapă săptămâna viitoare, a fost amânat pentru data de 1 octombrie de către un tribunal argentinian, informează AFP.

Tribunalul a mai decis, totodată, să nu autorizeze „deocamdată’ cererea de transfer a rămăşiţelor pământeşti ale fostului star mondial la un mausoleu, solicitare formulată de copiii săi, conform unei hotărâri adoptate miercuri.

Maradona, idolul Argentinei şi legenda fotbalului mondial, a încetat din viaţă în urma unui stop cardio-respirator pe 25 noiembrie 2020 la vârsta de 60 de ani, pe un pat medical la o reşedinţă din Tigre (nord de Buenos Aires), unde se afla în convalescenţă după o intervenţie chirurgicală pentru un hematom la cap.

Miercuri, Camera de apel a Tribunalului din San Isidro a decis să „suspende audierile prevăzute pentru 4 iunie şi să le reprogrameze pe 1 octombrie”.

Conform instanţei, există „o serie de chestiuni ridicate de diferite părţi care trebuie soluţionate înainte de debutul audierilor”.

Dosarul, care anchetează o presupusă neglijenţă medicală ce ar fi dus la decesul lui Maradona, în care sunt implicate opt persoane, fusese suspendat luni din punct de „vedere tehnic” din cauza contestaţiilor, una dintre acestea din partea infirmierei implicate, Dahiana Madrid.

Curtea de Apel din San Isidro, localitate din apropiere de Buenos Aires unde ar urma să se desfăşoare procesul, a fost de acord cu recursul înaintat de infirmieră, care a solicitat, aşa cum prevede legea, ca procesul să se desfăşoare cu un juriu popular şi nu cu judecători, aşa cum a fost cazul până acum.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...