Box: O revanşă Usik – Fury va avea loc pe 21 decembrie la Riad (organizatori)

Data:

Pugilistul ucrainean Oleksandr Usik îl va înfrunta din nou pe britanicul Tyson Fury, pe care l-a învins recent, pe data de 21 decembrie la Riad, au anunţat, miercuri, organizatorii galei, citaţi de AFP.

„Revanşa între campionul incontestabil Oleksandr Usik şi campionul Tyson Fury este prevăzută pentru 21 decembrie 2024, în timpul festivalului Riad Season”, a anunţat Turki Alalshikh, preşedintele General Entertainment Authority pe contul de X (ex-Twitter).

Oleksandr Usik l-a învins la puncte, pe 19 mai, pe Tyson Fury, într-un meci având ca miză unificarea titlurilor mondiale la categoria grea, disputat la Riad.

Doi dintre arbitrii judecători i-au acordat victoria lui Usik (115-112, 114-113), în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Fury (114-113).

Usik, care deţinea centurile cu diamante ale versiunilor WBA, WBO şi IBF, şi-a adăugat în palmares şi centura WBC, care îi aparţinuse până atunci britanicului.

Pugilistul ucrainean este primul campion incontestabil al categoriei regină a boxului, după britanicul Lennox Lewis, care a reuşit această performanţă în 1999, la Las Vegas (SUA), după victoria în faţa americanului Evander Holyfield. În acel moment existau însă doar trei centuri ale „greilor”.

Oleksandr Usik a obţinut cu acea ocazie a 22-a sa victorie în tot atâtea lupte susţinute ca profesionist, în timp de Tyson Fury a suferit primul eşec din cariera sa, după 34 de victorii şi un egal.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...