Simone Inzaghi (Inter Milano), desemnat cel mai bun antrenor al sezonului în Serie A

Data:

Simone Inzaghi, care a condus-o pe Inter Milano la cel de-al 20-lea titlu de campioană, a fost desemnat cel mai bun antrenor al sezonului 2023-24 în Serie A, a anunţat vineri Liga italiană de fotbal, scrie AFP.

Inzaghi, în vârstă de 48 de ani, îi urmează lui Luciano Spalletti, încoronat campion al Italiei la cârma lui Napoli în sezonul trecut.

Tehnicianul italian, care este la Inter din 2021, a fost votat de un juriu format din directori de publicaţii sportive, a indicat Lega Serie A.

„Această distincţie nu putea reveni decât lui Inzaghi”, a spus şeful Ligii Italiei, Luigi De Siervo, citat într-un comunicat de presă.

„El este unul dintre cei mai importanţi antrenori de pe scena internaţională şi a avut un parcurs aproape perfect cu echipa sa, cu cel mai bun atac, cea mai bună apărare şi o serie de 28 de meciuri consecutive fără înfrângere”, a amintit el.

Inter a trecut prin sezonul 2023-24 cu 29 de victorii, şase remize şi doar două înfrângeri în campionat. Înainte de încheierea celei de-a 38-a şi ultima etapă din Serie A, în acest weekend, Inter are un avans de 19 puncte faţă de vicecampioana virtuală, AC Milan.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Tenis: Gabriela Ruse şi Anca Todoni, în turul al doilea al calificărilor la Wimbledon

Jucătoarele române de tenis Gabriela Ruse şi Anca Todoni au reuşit să acceadă, marţi, în runda a doua...

Fotbal – EURO 2024: Koeman îşi critică dur jucătorii

Selecţionerul Olandei, Ronald Koeman, a criticat prestaţia "îngrozitoare" a echipei sale în meciul pierdut în faţa Austriei, scor 2-3,...

Fotbal – EURO 2024: Selecţionerul Austriei, încântat de ‘performanţă formidabilă’ a elevilor săi

Selecţionerul Austriei, Ralf Rangnick, a declarat marţi că este "incredibil" faptul că echipa sa a învins Olandei şi...

Fotbal – EURO 2024: Anglia, în optimi după 0-0 cu Slovenia

Selecţionatele Angliei şi Sloveniei au terminat la egalitate, 0-0, marţi seara, pe Cologne Stadium din Koln, în Grupa...