Irina Begu s-a calificat în optimile turneului WTA de la Charleston

Data:

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 500 de la Charleston (Carolina de Sud), dotat cu premii totale de 899.500 de dolari, după ce a dispus de australianca Ajla Tomljanovic cu 6-2, 6-3, potrivit Agerpres.

Begu (31 ani, 66 WTA) a încheiat conturile după o oră şi 18 minute cu adversara sa de la antipozi, cap de serie numărul 14.

Begu a avut de aşteptat ca Tomljanovic (28 ani, 39 WTA) să încheie meciul din primul tur cu americanca Sophie Chang, câştigat cu 7-5, 6-4, după ce fusese întrerupt cu o zi înainte la 4-4 în setul secund. Românca a trecut cu bine peste o altă pauză, între seturi, provocată de ploaie.

Irina Begu a servit mai bine decât adversara sa (doar 15 puncte la serviciu pentru Tomljanovic), încheind cu 4 aşi şi 3 duble greşeli, tot atâtea erori având şi Tomljanovic.

Begu are acum 3-1 în meciurile directe cu Tomljanovic, pe care a mai învins-o în 2011 la Budapesta, în optimi, cu 6-4, 6-4, şi în 2013 la Acapulco, în primul tur, cu 6-2, 3-6,7-5. Precedenta confruntare a fost câştigată de jucătoarea de origine croată, în 2018, în primul tur la Cincinnati, cu 4-6, 6-3, 6-3.

Românca şi-a asigurat un cec de 9.900 de dolari şi 55 de puncte WTA.

În optimi, Begu o va înfrunta pe câştigătoarea partidei dintre Ons Jabeur, a patra favorită, şi americanca Emma Navarro, întreruptă la scorul de 6-3, 5-2 pentru tunisiancă.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal – Olanda: Bergwijn a reacţionat după ce selecţionerul a anunţat că nu va mai conta pe el după transferul în Arabia Saudită

Steven Bergwijn a reacţionat după ce selecţionerul Ronald Koeman a anunţat că el nu va mai juca la...

Mikel Oyarzabal, accidentat la gleznă, indisponibil pentru meciul Spaniei împotriva Elveţiei

Atacantul Mikel Oyarzabal a suferit o entorsă la glezna stângă în timpul meciului de joi cu Serbia, din...

Mijlocaşul belgian Kevin De Bruyne a criticat UEFA şi FIFA pentru calendarul încărcat

Mijlocaşul Kevin De Bruyne, vedeta belgiană a echipei engleze de fotbal Manchester City, a criticat UEFA şi FIFA...

Dinamo a transferat doi jucători nigerieni pe care i-a împrumutat la AFC Câmpulung Muscel

Clubul de fotbal Dinamo Bucureşti a anunţat, marţi, pe pagina oficială de Facebook, transferul a doi jucători nigerieni...