Ciclism: Van der Poel a făcut „tripla” în Flandra

Data:

Ciclistul olandez Mathieu van der Poel s-a impus duminică în cea de-a 108-a ediţie a Turului Flandrei, după o evadare de 44 de km, în condiţii meteo dificile, scrie Agerpres.

Van der Poel (29 ani), component al echipei Alpecin-Deceuninck, a fost cronometrat pe distanţa de 270,8 km în 6 h 05 min 23 sec, fiind urmat la 1 min 07 sec de italianul Luca Mozzato (Arkea).

Olandezul a reeditat astfel succesele obţinute în 2020 şi 2022, devenind al şaptelea ciclist din istorie care a realizat tripla în „Ronde van Vlaanderen”, după Achiel Buysse, Fiorenzo Magni, Eric Leman, Johan Museeuw, Tom Boonen şi Fabio Cancellara, cu perspectiva de a viza, în 2025, al al patrulea titlu, performanţă care nimeni nu a mai reuşit-o până în prezent.

Mathieu van der Poel l-a egalat cu această ocazie pe slovenul Tadej Pogacar, singurul rutier în activitate cu cinci succese într-un „Monument” al ciclismului, aşa cum sunt denumite cele cele mai importante cinci curse clasice din sportul cu pedale.

Pogacar (UAE Emirates), învingător anul trecut în Turul Flandrei, nu şi-a apărat titlul la ediţia din acest an, preferând să se concentreze asupra Turului Italiei.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Polo: CSA Steaua, la al 20-lea titlu de campioană naţională

CSA Steaua Bucureşti a cucerit al 20-lea său titlu de campioană naţională la polo pe apă, după ce...

Fotbal: Universitatea Craiova va juca barajul pentru Conference League

Universitatea Craiova a învins-o pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 3-2 (0-1), sâmbătă, pe teren propriu,...

Fotbal: CFR Cluj, vicecampioană a României

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a surclasat-o pe Farul Constanţa cu scorul de 5-1...

Formula 1: Oscar Piastri (McLaren) s-a impus în ultima sesiune de antrenamente libere de la Imola

Pilotul australian Oscar Piastri (McLaren) a dominat cea de-a treia ultima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui...