Fotbal: Bayern păstrează şanse la câştigarea titlului în acest sezon, crede noul director sportiv Eberl

Data:

Max Eberl, care va fi noul director sportiv al lui Bayern Munchen începând cu 1 martie, a declarat marţi că echipa mai are şanse în Bundesliga, deşi este la 8 puncte de liderul Bayer Leverkusen, informează Reuters, scrie Agerpres.

Eberl a fost 15 ani jucătorul echipei lui Bayern, component al echipei de juniori, apoi profesionist, până în 1994. El a fost director sportiv la Borussia Moenchengladbach timp de 14 ani, înainte de a se alătura lui RB Leipzig în 2022. Eberl a fost demis de Leipzig în septembrie, după ce presa a speculat că el va ajunge la Bayern.

„Este o mare bucurie să revin după 30 de ani, bucuria de a mă întoarce acasă”, a afirmat Eberl într-o conferinţă de presă.

„Obiectivul este să scoatem cât mai mult din acest sezon în cele trei luni rămase. Este neobişnuit să fim în rolul de urmăritor, la distanţă de opt puncte în campionat. Suntem într-o poziţie delicată şi în Liga Campionilor (0-1 cu Lazio, la Roma,în turul optimilor de finală – n. r.), dar nici acolo nu este imposibil să revenim. Poate chiar să câştigăm un trofeu. Nu se ştie niciodată. (…) Mai sunt multe puncte puse în joc. Următoarele trei luni nu trebuie sacrificate”, a spus el.

La sfârşitul sezonului, Bayern, câştigătoarea ultimelor 11 ediţii ale Bundesligii se va despărţi de tehnicianul Thomas Tuchel.

În weekend, Bayern a pus capăt unei serii de trei înfrângeri în toate competiţiile, impunându-se în campionat cu 2-1 în faţa lui RB Leipzig.

„Am văzut reacţia echipei săptămâna trecută. Am un sentiment bun. Vom face totul pentru a realiza imposibilul”, a spus Eberl.

El a adăugat că, odată ce îşi va începe activitatea pe 1 martie, va lucra împreună cu şefii clubului la găsirea unui antrenor care să-l înlocuiască pe Tuchel din sezonul viitor.

„Există multe speculaţii în acest moment” despre viitorul tehnician, dar este nevoie de calm, a menţionat Eberl. „Trebuie să găsim un antrenor potrivit pentru Bayern şi apoi jucătorii potriviţi pentru clubul nostru şi antrenorul nostru. Pentru noi este vorba despre găsirea antrenorului potrivit pentru Bayern”, a continuat el. AGERPRES 

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Unul dintre şefii ‘ultraşilor’ echipei AC Milan, arestat pentru tentativă de omor în 2019

Daniele Cataldo, cunoscut ultras al echipei italiene de fotbal AC Milan şi mâna dreaptă a şefului facţiunii radicale...

Vrem să dăm tot ce avem mai bun în partida cu Bayern, spune antrenorul lui VfB Stuttgart

Antrenorul echipei VfB Stuttgart, Sebastian Hoeness, are cuvinte de apreciere pentru Bayern Munchen, adversara de sâmbătă a şvabilor...

COSR: Sumele vehiculate pentru premierea sportivilor au caracter preliminar şi rol de estimare

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a analizat în cadrul şedinţei de joi propunerile federaţiilor cu...

Wawrinka s-a calificat în optimi la Stockholm

Tenismanul elveţian Stan Wawrinka, la 39 de ani, s-a calificat în optimile de finală ale turneului ATP 250...