Fotbal: Depunctarea clubului Everton a fost redusă în urma unui apel

Data:

Depunctarea clubului Everton a fost redusă în urma unui apel, de la 10 la 6 puncte, a indicat luni gruparea din Premier League într-un comunicat citat de Reuters, scrie Agerpres.

Clubul Everton a fost sancţionat cu retragerea a 10 puncte pentru încălcarea regulilor Premier League privind profitabilitatea şi sustenabilitatea (PSR) în sezonul 2021/2022, a anunţat în noiembrie Liga engleză de fotbal, citată de Reuters.

„Everton poate confirma că o comisie de apel a ajuns la concluzia că deducerea de puncte impusă de o comisie independentă a Premier League în noiembrie va fi redusă de la 10 puncte la şase puncte, cu efect imediat”, se arată în comunicat.

După reducerea depunctării, Everton a urcat pe poziţia a 15-a a clasamentului, cu 25 de puncte, la cinci puncte de zona retrogradării.

O a doua procedură pentru nereguli financiare a fost deschisă în ianuarie de Premier League împotriva lui Everton şi a altui club, Nottingham Forest.

Premier League, care va numi o comisie independentă pentru a stabili sancţiunea corespunzătoare, care poate include o deducere suplimentară pentru clubul condus de Sean Dyche.

O a doua depunctare ar creşte riscul retrogradării şi ar spori incertitudinea cu privire la viitorul lui Everton, care se află în prezent în mijlocul unor discuţii prelungite în legătură cu preluarea de fondul de investiţii american 777 Partners şi, de asemenea, speră să se mute pe un nou stadion înainte de sezonul 2025-26. AGERPRES

Distribuie:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga Campionilor: Bellingham şi Tchouameni, apţi de joc pentru meciul cu Stuttgart

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a anunţat luni că mijlocaşii săi Jude Bellingham şi Aurelien...

Coe, Lappartient şi Samaranch jr, între candidaţii la preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic

Şapte candidaţi, între care fostul campion olimpic britanic Sebastian Coe, francezul David Lappartient şi spaniolul Juan Antonio Samaranch...

Fotbal: Ismael Bennacer (AC Milan) va fi indisponibil patru luni

Ismael Bennacer, mijlocaşul algerian al echipei de fotbal AC Milan, va fi indisponibil patru luni din cauza unei...

Rusoaicele Alexandrova şi Kudermetova, calificate în optimi la Seul (WTA)

Jucătoarele ruse de tenis Ekaterina Alexandrova şi Veronika Kudermetova s-au calificat, luni, în optimile de finală ale turneului...