Fotbal: Xavi se simte „eliberat” după ce şi-a anunţat plecarea de la FC Barcelona

Data:

Antrenorul echipei de fotbal FC Barcelona, Xavi Hernandez, a declarat marţi că se simte „eliberat” după ce şi-a anunţat sâmbătă decizia de a renunţa la acest post la sfârşitul sezonului, deplângând presiunea copleşitoare din jurul clubului, relatează AFP, scrie Agerpres.

„În fiecare zi eşti făcut să simţi că nu eşti la înălţime. Li s-a întâmplat tuturor antrenorilor: Pep (Guardiola) mi-a spus-o, i s-a întâmplat lui (Ernesto) Valverde, l-am văzut pe Luis Enrique suferind”, a explicat Xavi în prima sa conferinţă de presă după ce a anunţat că va pleca pe 30 iunie.

Fostul mijlocaş în vârstă de 44 de ani, care a strălucit 17 ani în tricoul blaugrana ca jucător, a spus de mai multe ori că pentru el este „un vis” să pregătească echipa la care s-a format, după o primă experienţă ca antrenor în Qatar.

Dar, la fel ca mulţi tehnicieni înaintea lui, Xavi a clacat în cele din urmă sub presiune, declarând că antrenarea Barcei a fost în cele din urmă ceva „crud şi neplăcut”, după eşecul de sâmbătă, 3-5 cu Villarreal, ce a făcut ca deţinătoarea titlului să fie la 10 puncte în spatele lui Real Madrid.

„Trebuie să ne gândim, avem o problemă în raport cu cerinţele acestui post”, a explicat tehnicianul catalan, adăugând că a avut „impresia că îşi joacă viaţa în fiecare moment” ca antrenor.

„Anunţul m-a eliberat la nivel personal, dar rămân foarte motivat”, a adăugat Xavi, ce recomandă „unitatea” în cadrul unui grup aflat în plină îndoială, care s-a întâlnit luni la o masă organizată în casa lui Robert Lewandowski.

Înaintea meciului de miercuri cu Osasuna, restanţă din etapa a 20-a, Barca este pe locul 4 în La Liga, la 11 puncte de lider, vecina sa Girona.
AGERPRES 

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga Campionilor: Bellingham şi Tchouameni, apţi de joc pentru meciul cu Stuttgart

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a anunţat luni că mijlocaşii săi Jude Bellingham şi Aurelien...

Coe, Lappartient şi Samaranch jr, între candidaţii la preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic

Şapte candidaţi, între care fostul campion olimpic britanic Sebastian Coe, francezul David Lappartient şi spaniolul Juan Antonio Samaranch...

Fotbal: Ismael Bennacer (AC Milan) va fi indisponibil patru luni

Ismael Bennacer, mijlocaşul algerian al echipei de fotbal AC Milan, va fi indisponibil patru luni din cauza unei...

Rusoaicele Alexandrova şi Kudermetova, calificate în optimi la Seul (WTA)

Jucătoarele ruse de tenis Ekaterina Alexandrova şi Veronika Kudermetova s-au calificat, luni, în optimile de finală ale turneului...