Auto: Raliul Dakar – Brazilianul Lucas Moraes s-a impus în etapa a 3-a

Data:

Pilotul brazilian Lucas Moraes (Toyota) s-a impus luni în etapa a 3-a a Raliului Dakar 2024 la clasa auto, în Arabia Saudită, cu timpul de 4 h 14 min 51 sec, fiind urmat la numai 9 secunde de suedezul Mattias Ekstrom (Audi), informează AFP, scrie Agerpres.

Etapa, care a inclus o specială lungă de 440 km, a fost una complicată, cu drumuri stâncoase, care au dus la pericolul unor pene, cu dune şi piste nisipoase.

Sauditul Yazeed Al-Rajhi (Toyota) a completat podiumul, la 1 min 09 sec, şi a urcat pe primul loc în clasamentul general provizoriu, la 29 sec de spaniolul Carlos Sainz (Audi). Carlos Sainz a terminat pe locul 6 această etapă, la 3 min 29 sec de Lucas Moraes.

Qatarianul Nasser Al-Attiyah (Prodrive) şi copilotul său francez Mathieu Baumel pot avea regrete. Cei doi au fost în frunte până la km 404, dar a treia pană pe care au avut-o în această zi i-a făcut să rateze câştigarea etapei, ei terminând pe locul 4, la 1 min 33/100.

Nasser Al-Attiyah a câştigat de cinci ori Raliul Dakar, ultima oară anul trecut.

Francezul Sebastien Loeb (Prodrive) a avut şi el trei pene şi a încheiat pe locul 23, la 23 min 41 în spatele câştigătorului.

Marţi va avea loc etapa a 4-a, între Al-Salamiya şi Al-Hofuf, lungă de 631 km (inclusiv 299 km cronometraţi). AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga Campionilor: Bellingham şi Tchouameni, apţi de joc pentru meciul cu Stuttgart

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a anunţat luni că mijlocaşii săi Jude Bellingham şi Aurelien...

Coe, Lappartient şi Samaranch jr, între candidaţii la preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic

Şapte candidaţi, între care fostul campion olimpic britanic Sebastian Coe, francezul David Lappartient şi spaniolul Juan Antonio Samaranch...

Fotbal: Ismael Bennacer (AC Milan) va fi indisponibil patru luni

Ismael Bennacer, mijlocaşul algerian al echipei de fotbal AC Milan, va fi indisponibil patru luni din cauza unei...

Rusoaicele Alexandrova şi Kudermetova, calificate în optimi la Seul (WTA)

Jucătoarele ruse de tenis Ekaterina Alexandrova şi Veronika Kudermetova s-au calificat, luni, în optimile de finală ale turneului...