Fotbal: Jenni Hermoso, audiată de justiţie în afacerea Rubiales

Data:

Jucătoarea spaniolă de fotbal Jenni Hermoso, sărutată cu forţa de fostul preşedinte al Federaţiei spaniole, Luis Rubiales, în luna august, a repetat marţi, în faţa justiţiei, că acest sărut nu a fost „niciodată consimţit” şi că a fost supusă unor presiuni intense, relatează AFP, scrie Agerpres.

Hermoso, care tocmai a semnat cu clubul mexican Tigres Femenil, nu a făcut nicio declaraţie presei când a sosit marţi dimineaţă la Tribunalul Naţional din Madrid.

Prevăzută iniţial pe 28 noiembrie, audierea foarte aşteptată a lui Hermoso, care a depus o plângere împotriva lui Rubiales în septembrie, a fost amânată pentru 2 ianuarie.

Potrivit unei surse judiciare, Hermoso a reiterat în biroul judecătorului că acest sărut nu a fost „niciodată consimţit”.

Ea a mai indicat că a fost victima „hărţuirii” din partea lui Rubiales şi a anturajului său după titlul mondial câştigat la Sydney, ceea ce „i-a schimbat viaţa, producând o situaţie de nelinişte şi tristeţe”, a adăugat această sursă.

Acuzat de „agresiune sexuală” şi de infracţiunea de „constrângere”, pentru presupusele presiuni asupra lui Hermoso, Luis Rubiales a fost audiat deja în septembrie de judecător. De atunci i s-a interzis să se apropie la mai puţin de 200 de metri de jucătoare.

Alte trei persoane, printre care fostul selecţioner al naţionalei feminine a Spaniei, Jorge Vilda, au fost puse sub acuzare în acest dosar de judecătorul de instrucţie.

După o recentă reformă a Codului Penal spaniol, un sărut neconsimţit poate fi considerat agresiune sexuală, o categorie penală care reuneşte toate tipurile de violenţă sexuală. Potrivit acuzării, Rubiales riscă o pedeapsă de la o amendă la patru ani de închisoare.

La ceremonia de premiere care a avut loc după finala Cupei Mondiale feminine de fotbal, disputată la Sydney şi câştigată de Spania în faţa Angliei (1-0), Luis Rubiales a sărutat-o pe buze pe Jenni Hermoso, fără consimţământul jucătoarei.

Rubiales a fost suspendat de FIFA pe o perioadă de trei ani din toate activităţile legate de fotbal.

După anunţarea verdictului, Rubiales afirmase că va face apel la sancţiune şi a acuzat FIFA că nu i-a dat şansa de a se apăra.

Jenni Hermoso, în vârstă de 33 de ani, a devenit fără să vrea un simbol mondial al luptei pentru egalitatea de gen. Ea a fost aleasă femeia anului 2023 de ediţia spaniolă a prestigioasei reviste americane GQ.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga Campionilor: Bellingham şi Tchouameni, apţi de joc pentru meciul cu Stuttgart

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a anunţat luni că mijlocaşii săi Jude Bellingham şi Aurelien...

Coe, Lappartient şi Samaranch jr, între candidaţii la preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic

Şapte candidaţi, între care fostul campion olimpic britanic Sebastian Coe, francezul David Lappartient şi spaniolul Juan Antonio Samaranch...

Fotbal: Ismael Bennacer (AC Milan) va fi indisponibil patru luni

Ismael Bennacer, mijlocaşul algerian al echipei de fotbal AC Milan, va fi indisponibil patru luni din cauza unei...

Rusoaicele Alexandrova şi Kudermetova, calificate în optimi la Seul (WTA)

Jucătoarele ruse de tenis Ekaterina Alexandrova şi Veronika Kudermetova s-au calificat, luni, în optimile de finală ale turneului...