Auto: Deces al brazilianului Gil de Ferran, câştigător al cursei de 500 de mile de la Indianapolis

Data:

Fostul pilot de automobilism brazilian Gil de Ferran, câştigător al cursei de 500 de mile de la Indianapolis în 2003, a încetat din viaţă în urma unui stop cardiac în Florida, unde locuia, a anunţat, sâmbătă, Federaţia braziliană de automobilism (CBA), citată de AFP, scrie Agerpres.

În vârstă de 56 de ani, de Ferran, născut la Paris din tată francez şi care a trăit în Brazilia de la vârsta de patru ani, a fost campion CART, o formulă monopost americană, în anii 2000 şi 2001.

„Gil a fost victima unui infarct pe când se afla la un club privat de automobilism la Opa Locka în Florida. El a fost transportat la un spital din regiune, dar nu a supravieţuit”, a adăugat sursa citată.

De Ferran a fost, de asemenea, director sportiv al echipei de Formula 1 BAR-Honda în perioada 2005-2007 şi apoi la o altă echipă, McLaren, între 2018 şi 2021.

El a revenit la volan în 2008 şi 2009 în cadrul campionatului American Le Mans Series, unde a obţinut mai multe victorii, asociat cu francezul Simon Pagenaud. El era, din 2023, consilier tehnic la McLaren.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga Campionilor: Bellingham şi Tchouameni, apţi de joc pentru meciul cu Stuttgart

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a anunţat luni că mijlocaşii săi Jude Bellingham şi Aurelien...

Coe, Lappartient şi Samaranch jr, între candidaţii la preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic

Şapte candidaţi, între care fostul campion olimpic britanic Sebastian Coe, francezul David Lappartient şi spaniolul Juan Antonio Samaranch...

Fotbal: Ismael Bennacer (AC Milan) va fi indisponibil patru luni

Ismael Bennacer, mijlocaşul algerian al echipei de fotbal AC Milan, va fi indisponibil patru luni din cauza unei...

Rusoaicele Alexandrova şi Kudermetova, calificate în optimi la Seul (WTA)

Jucătoarele ruse de tenis Ekaterina Alexandrova şi Veronika Kudermetova s-au calificat, luni, în optimile de finală ale turneului...