Fotbal: Atacantul Karim Benzema este alături de locuitorii din Gaza

Data:

Fotbalistul francez Karim Benzema a transmis duminică „rugăciunile” sale locuitorilor din Gaza, într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare, aceasta fiind prima sa reacţie la conflictul dintre Hamas şi Israel, informează AFP, scrie Agerpres.

„Toate rugăciunile noastre pentru locuitorii din Gaza, încă o dată victime ale acestor bombardamente nedrepte, care nu cruţă nici femei, nici copii”, a scris câştigătorul Balonului de Aur 2022 pe contul său de X (ex-Twitter).

Benzema, în vârstă de 35 de ani, fostul căpitan al echipei Real Madrid, evoluează în prezent în Arabia Saudită, la clubul Al-Ittihad.

Nabil Fekir, un alt jucător francez cu origini arabe, campion mondial cu Les Bleus în 2018 şi care joacă în prezent la Betis Sevilla, a oferit la rândul său „sprijin neclinit pentru poporul Palestinei”, într-un mesaj postat miercuri pe X şi a cerut revenirea păcii şi justiţiei, estimând de asemenea că populaţia palestiniană a fost supusă unui „apartheid de prea mult timp”.

Consiliul de etică al Federaţiei franceze de fotbal (FFF) a fost sesizat duminică după ce jucătorul Youcef Atal, de la formaţia OGC Nice, distribuit o postare care conţine „apeluri la violenţă” legate de conflict.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a prezentat condoleanţe preşedinţilor Federaţiilor palestiniană şi israeliană de fotbal într-o scrisoare transmisă vineri, precizând că FIFA s-a alăturat „apelurilor pentru încetarea imediată a ostilităţilor şi pentru atenuarea imediată a suferinţei popoarelor israelian şi palestinian”.

Partida Kosovo – Israel, din cadrul Grupei I a preliminariilor EURO 2024, din care face parte şi România, programată iniţial duminică, a fost amânată, în condiţiile în care echipa israeliană era în imposibilitatea de a călători.

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel în timpul atacului comis pe 7 octombrie de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, în principal civili, inclusiv copii, şi peste 150 de persoane au fost luate ostatice, potrivit oficialilor israelieni.

În Gaza, aflată acum sub asediu, riposta israeliană a ucis 2.670 de persoane, inclusiv peste 700 de copii, şi a rănit 9.600 de persoane, conform unui bilanţ al autorităţilor locale.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Am încredere în jucătorii mei, spune antrenorul lui PSG, Luis Enrique, înaintea meciului cu Eindhoven

"Sunt multe lucruri de îmbunătăţit, dar sunt foarte optimist" în privinţa PSG, a declarat luni antrenorul parizienilor Luis...

Căpitanul lui Liverpool, Virgil van Dijk, a anunţat începerea negocierilor pentru prelungirea contractului

Căpitanul echipei engleze de fotbal Liverpool, Virgil van Dijk, a declarat că discuţiile formale privind prelungirea contractului cu...

Roger Federer a fost cel mai mare rival al meu, declară Rafael Nadal

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, care a decis să se retragă din circuitul profesionist la finalul ediţiei din acest...

Jaqueline Cristian s-a calificat în optimi la Guangzhou

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 250 de la...