Baschet masculin: Alte trei echipe s-au calificat în turul al doilea al Cupei Mondiale

Data:

Alte trei echipe şi-au asigurat marţi calificarea în turul al doilea al Cupei Mondiale de baschet masculin: Republica Dominicană, Italia şi Australia, care a eliminat Japonia (109-89), învinsă în faţa propriului public, în Okinawa, relatează AFP, scrie Agerpres.

Înaintea acestor naţionale, au acces în turul al doilea Canada, Letonia, Statele Unite, Spania, Lituania, Muntenegru şi Germania.

Germania a încheiat pe primul loc în Grupa E după ce a obţinut a treia victorie, cu Finlanda (101-75). Pe locul secund a terminat Australia, şi ea una din candidatele la podium, care nu a lăsat marţi nicio şansă Japoniei, într-un meci în care s-a remarcat Josh Giddey, cu 26 de puncte şi 11 pase decisive.

Italia, şi ea cu spatele la zid, a avut o misiune mai grea la Manila în meciul cu Filipine, care era deja eliminată. Italia, la care cinci jucători au reuşit mai mult de zece puncte, s-a impus cu 90-83 şi a terminat pe locul 2 în Grupa A, după Republica Dominicană. Aceasta a trebuit să aştepte ultimul minut pentru a trece, cu 75-67, de Angola, care mai avea şanse de calificare.

Tot la Manila, Lituania a câştigat duelul pentru primul loc în Grupa D, 91-71 cu Muntenegru, mai ales graţie evoluţiei lui Rokas Jokubaitis (19 puncte, 6 pase decisive).

La Jakarta, Canada a încheiat prima în Grupa H, desprinzându-se în ultimul sfert în faţa Letoniei, învinsă în cele din urmă cu un categoric 101-75. Canadianul Shai Gilgeous-Alexander a fost sclipitor, la fel ca în meciul cu Franţa, înscriind din nou 27 de puncte (plus şase recuperări şi şase pase decisive).

Înaintea acestui meci, Franţa a evitat de puţin un eşec umilitor în faţa Libanului (85-79), după înfrângerile dezastruoase cu Canada (95-65) şi Letonia (88-86), care i-au adus eliminarea din primul tur.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Xabi Alonso spune că ”jucătorii trebuie ascultaţi” în privinţa calendarului supraaglomerat

Antrenorul echipei germane de fotbal Bayer Leverkusen, Xabi Alonso, a spus că înţelege criticile formulate de jucători la...

Ioan Ovidiu Sabău (U Cluj) – Nu avem voie să ne mulţumim cu puţin

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută înaintea...

Haţegan, delegat ca arbitru asistent video la meciul Al-Ain – Auckland City, din Cupa Intercontinentală

Arbitrul român Ovidiu Haţegan va îndeplini rolul de arbitru asistent video la partida dintre Al-Ain şi Auckland City,...

Dan Petrescu (CFR Cluj), despre FC Hermannstadt – Merită să fie sus în clasament

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că adversara din...