Fotbal: Gheorghe Hagi (Farul Constanţa) – Flora Tallinn e o campioană şi trebuie să avem respect total

Data:

Antrenorul formaţiei Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, a afirmat, miercuri, înr-o conferinţă de presă, că jucătorii săi trebuie să trateze cu maxim respect Flora Tallin, adversara de joi, din prima manşă a turului 3 preliminar al Conference League, scrie Agerpres.

„Încă o provocare, o experienţă în Europa, în două manşe, în care trebuie să ne depăşim, să dăm tot ce avem noi mai bun. Fiecare dintre jucători trebuie să exceleze, să dea ce are mai bun, pentru a avea şanse să trecem de acest tur. Întâlnim o echipă puternică din toate punctele de vedere, cu jucători foarte disciplinaţi, puternici şi înalţi, cu o disciplină tactică foarte bună, atât ofensivă cât şi defensivă. E o campioană şi trebuie să ai respect total în privinţa aceasta. Sper ca şi jucătorii mei să înţeleagă că trebuie să jucăm foarte bine pentru a putea trece. Fiecare meci este o provocare, acest lucru trebuie să fie în mintea noastră, întotdeauna trebuie să fim motivaţi”, a declarat Hagi.

Tehnicianul mizează pentru calificarea în play-off pe prima partidă, în care consideră că echipa sa trebuie neapărat să marcheze: „Am văzut că au jucători cu experienţă, dar şi jucători tineri. E o echipă foarte disciplinată în teren care poate să îţi creeze foarte multe probleme dacă nu vom fi noi. Dacă vom face fotbalul nostru, e clar că putem să marcăm goluri, pentru că asta este ideea. Nu ne gândim că vor fi două jocuri, intrăm să marcăm goluri şi să câştigăm. E o echipă campioană şi trebuie respectată”.

Gheorghe Hagi s-a arătat mulţumit de faza ofensivă a jocului echipei sale în acest început de sezon, dar dezamăgit de faptul că în acelaşi timp Farul Constanţa primeşte prea multe goluri.

„Aspectul care ne doare cel mai mult în acest sezon este că nu stăm foarte bine din punct de vedere defensiv. În rest, cred că ofensiv echipa este într-o linie bună. Cred că marcăm destul de multe goluri, dar cred că am şi luat prea multe. Trebuie să tratăm mult mai bine faza defensivă”, a punctat antrenorul.

El a precizat că noul jucător al echipei, Constantin Budescu, care are „o mare experienţă”, se pregăteşte alături de lot, aflându-se într-o perioadă de adaptare.

Campioana României, Farul Constanţa, va întâlni, joi, de la ora 20:30, pe Stadionul Central din Ovidiu, campioana Estoniei, Flora Tallinn, în prima manşă a turului 3 preliminar al Europa Conference League.

Partida va fi oficiată la centru de grecul Ioannis Papadopoulos, arbitri asistenţi au fost nominalizaţi Vasileios Nikolakakis şi Konstantinos Nikolaidis, iar al patrulea oficial va fi Agelos Evangelou.

Partida din manşa secundă, care se va juca în data de 17 august (18:00), la Tallinn, va fi condusă de bosniacul Luka Bilbija, iar arbitri asistenţi vor fi Damir Lazic şi Marko Peric, în timp ce Dragan Petrovic a fost desemnat al patrulea oficial.

Farul, dacă trece de Flora Tallinn, campioana Estoniei, va juca în play-off contra învinsei dintre Qarabag FK (Azerbaidjan) şi HJK Helsinki (Finlanda), duel care are loc în turul al treilea preliminar al Europa League. Farul ar juca prima manşă pe teren propriu, pe 24 august, iar manşa secundă este programată pe 31 august. AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Constantin Gâlcă (Universitatea Craiova) – În ziua de azi nu mai există favorită la campionat

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu există...

Sergio Ramos, contactat de clubul egiptean Zamalek Cairo

Fundaşul spaniol Sergio Ramos, fostul căpitan al echipei Real Madrid, în prezent liber de contract, a fost contactat...

Marius Şumudică (Rapid) – Cred că a sosit timpul să luăm puncte şi acasă

Antrenorul echipei Rapid, Marius Şumudică, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a venit timpul ca formaţia...

Penarol Montevideo, ultima echipă calificată în semifinalele competiţiei Copa Libertadores

Echipa uruguayană Penarol Montevideo s-a calificat în semifinalele competiţiei Copa Libertadores la fotbal, echivalentul Ligii Campionilor europeni, după...