Scrimă: Trei floretiste române, pe tabloul principal la Mondialele de la Milano

Data:

Trei din patru floretiste române s-au calificat pe tabloul principal, duminică, la Campionatele Mondiale de scrimă de la Milano, scrie Agerpres.

Mălina Călugăreanu a câştigat toate cele cinci meciuri din grupa preliminară şi a intrat direct pe tabloul principal, urmând să o înfrunte în primul tur pe austriaca Lilli Maria Brugger.

Emilia Corbu a fost a treia în grupa de calificare, cu patru victorii şi două înfrângeri, iar apoi a învins-o pe turcoaica Lal Ertun (15-13) în al doilea tur preliminar. Corbu va juca pe tabloul principal contra maghiarei Floria Pasztor.

Andreea Dincă a avut trei victorii şi trei eşecuri în grupa preliminară, iar în turul al doilea eliminatoriu a dispus cu 10-9 de Anca Săveanu. Pe tabloul principal va debuta contra japonezei Sera Azuma.

Anca Săveanu, care a înregistrat patru victorii şi două eşecuri în grupa preliminară, a încheiat în cele din urmă pe locul 68.

În proba masculină de spadă, Alexandru Oroian a înregistrat patru victorii şi două eşecuri în grupa preliminară, l-a învins în turul secund eliminatoriu pe sauditul Faisal Abed, cu 15-10, dar a cedat în ultimul tur preliminar în faţa sud-africanului Sergey Losevskiy, clasându-se pe locul 80.

România participă cu 17 sportivi, 12 la feminin şi 5 la masculin, la Campionatele Mondiale de scrimă de la Milano (22-30 iulie), competiţie care pe lângă medalii oferă puncte importante pentru calificarea la JO 2024 de la Paris.

Luni au loc calificările pentru proba feminină de sabie (meciurile de pe tabloul principal vor avea loc pe 27 iulie).
AGERPRES 

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Xabi Alonso spune că ”jucătorii trebuie ascultaţi” în privinţa calendarului supraaglomerat

Antrenorul echipei germane de fotbal Bayer Leverkusen, Xabi Alonso, a spus că înţelege criticile formulate de jucători la...

Ioan Ovidiu Sabău (U Cluj) – Nu avem voie să ne mulţumim cu puţin

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută înaintea...

Haţegan, delegat ca arbitru asistent video la meciul Al-Ain – Auckland City, din Cupa Intercontinentală

Arbitrul român Ovidiu Haţegan va îndeplini rolul de arbitru asistent video la partida dintre Al-Ain şi Auckland City,...

Dan Petrescu (CFR Cluj), despre FC Hermannstadt – Merită să fie sus în clasament

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că adversara din...