CIO încalcă principiile olimpismului, a afirmat ministrul rus al Sportului

Data:

Ministrul rus al Sportului, Oleg Matîţin, a afirmat joi că decizia Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a nu-i invita pe sportivii ruşi la Jocurile de la Paris din 2024 este un act de discriminare care încalcă principiile olimpismului, relatează EFE, scrie Agerpres.

„Este încă o discriminare, o încălcare a principiilor olimpismului”, a spus Matîţin, citat de agenţia TASS.

El a adăugat că CIO a luat o decizie fără a ţine cont de „competiţiile de calificare”.

Între timp, preşedintele Comitetului Olimpic Rus, Stanislav Pozdniakov, a declarat că decizia CIO, care îi afectează şi pe sportivii din Belarus, face parte din politica de „neutralizare” a sportivilor din aceste ţări din sportul internaţional.

CIO a indicat joi că va trimite pe 26 iulie invitaţiile sale pentru Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris către 203 comitete olimpice naţionale, printre care nu se numără cele din Rusia sau Belarus, ţări în privinţa cărora nu a luat încă o decizie.

Dacă organismul de la Lausanne insistă încă din luna martie că va decide „în timp util” problema delicată a prezenţei sub drapel neutru a sportivilor ruşi şi belaruşi la Paris, dar rămăsese suspansul în ceea ce priveşte gestionarea invitaţiilor oficiale, adresate în mod tradiţional comitetelor naţionale olimpice cu un an înainte de ceremonia de deschidere.

Potrivit site-ului independent rus Holod, aproximativ 200 de sportivi ruşi şi-au schimbat sau plănuiesc să-şi schimbe cetăţenia pentru a continua să participe la competiţii internaţionale.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Unul dintre şefii ‘ultraşilor’ echipei AC Milan, arestat pentru tentativă de omor în 2019

Daniele Cataldo, cunoscut ultras al echipei italiene de fotbal AC Milan şi mâna dreaptă a şefului facţiunii radicale...

Vrem să dăm tot ce avem mai bun în partida cu Bayern, spune antrenorul lui VfB Stuttgart

Antrenorul echipei VfB Stuttgart, Sebastian Hoeness, are cuvinte de apreciere pentru Bayern Munchen, adversara de sâmbătă a şvabilor...

COSR: Sumele vehiculate pentru premierea sportivilor au caracter preliminar şi rol de estimare

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a analizat în cadrul şedinţei de joi propunerile federaţiilor cu...

Wawrinka s-a calificat în optimi la Stockholm

Tenismanul elveţian Stan Wawrinka, la 39 de ani, s-a calificat în optimile de finală ale turneului ATP 250...