Ciclism: Danezul Mattias Skelmose a câştigat Turul Elveţiei, îndoliat de decesul lui Gino Maeder

Data:

Ciclistul danez Mattias Skelmose, lider la general înaintea ultimei etape, a câştigat duminică Turul Elveţiei, îndoliat joi de decesul tânărului elveţian Gino Maeder, care a căzut într-o râpă, informează AFP, scrie Agerpres.

Mattias Skelmose (Trek-Segafredo) a încheiat pe locul 3 etapa a 8-a, ultima, un contratimp individual de 25,7 km între Sankt Gallen şi Gaiserwald, sosind la 9 secunde în spatele spaniolului Juan Ayuso, care a fost cronometrat în 32 min 25 sec, şi la o secundă de belgianul Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep).

Cei trei ciclişti, toţi tineri, au terminat pe primele locuri la general. Skelmose, cu timpul total de 21 h 17 min 19 sec, a fost urmat la 9 sec de Ayuso şi la 45 sec de Evenepoel.

Skjelmose are 22 de ani. Ayuso, cu doi ani mai tânăr, s-a clasat anul trecut pe locul 3 în Turul Spaniei, câştigat de Evenepoel, campion mondial en titre şi vedetă a acestui sport, la 23 de ani.

Gino Maeder, care avea 26 de ani, a murit după ce a căzut joi într-o râpă în încheierea etapei a 5-a. Etapa de vineri a fost neutralizată pentru a permite plutonului să-i aducă un omagiu.

36 de ciclişti dintre cei 150 figurând în clasamentul general au decis să nu ia startul, mai ales cei de la echipele Bahrain-Victorious (formaţia lui Maeder), Tudor Pro Cycling şi Intermarche-Circus-Wanty.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga Campionilor: Bellingham şi Tchouameni, apţi de joc pentru meciul cu Stuttgart

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a anunţat luni că mijlocaşii săi Jude Bellingham şi Aurelien...

Coe, Lappartient şi Samaranch jr, între candidaţii la preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic

Şapte candidaţi, între care fostul campion olimpic britanic Sebastian Coe, francezul David Lappartient şi spaniolul Juan Antonio Samaranch...

Fotbal: Ismael Bennacer (AC Milan) va fi indisponibil patru luni

Ismael Bennacer, mijlocaşul algerian al echipei de fotbal AC Milan, va fi indisponibil patru luni din cauza unei...

Rusoaicele Alexandrova şi Kudermetova, calificate în optimi la Seul (WTA)

Jucătoarele ruse de tenis Ekaterina Alexandrova şi Veronika Kudermetova s-au calificat, luni, în optimile de finală ale turneului...