Atletism: Norvegianul Jakob Ingebrigtsen a doborât recordul european la 1.500 m

Data:

Campionul olimpic norvegian Jakob Ingebrigtsen a doborât propriul record european la 1.500 m masculin, fiind cronometrat în 3 min 27 sec 95/100, joi seară, în cadrul reuniunii de la Oslo, a cincea etapă a circuitului atletic Diamond League, informează AFP, scrie Agerpres.

Ingebrigtsen (22 ani) s-a desprins de rivalii săi în uralele spectatorilor prezenţi în tribunele stadionului Bislett din capitala Norvegiei şi a reuşit să îmbunătăţească precedentul său record continental (3 min 28 sec 32/100), reuşit în finala olimpică de Tokyo, în 2021.

Recordman mondial în sală la 1.500 m, în 2022, atletul norvegian a stabilit cea mai bună performanţă mondială din toate timpurile pe distanţa de 2 mile (aproximativ 3,2 km), săptămâna trecută la Paris (7 min 54 sec 10/100).

Tot în cadrul reuniunii de la Oslo, un alt norvegian, Karsten Warholm, campionul olimpic la 400 m garduri, a reuşit a patra performanţă din istorie în această probă, cu timpul de 46 sec 52/100.

Warholm, deţinătorul recordului lumii la 400 m garduri, stabilit în finala olimpică de legendă de la Tokyo (45 sec 94/100), a dominat cursa de joi, în care a avut ca de obicei un start foarte puternic. El a revenit la cel mai bun nivel al său, după un sezon 2022 perturbat de o accidentare la ischiogambieri.
AGERPRES 

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...