Fotbal: ‘Este minunat’ că meciul Elveţia – România se va disputa cu ‘casa închisă’, a spus selecţionerul Murat Yakin

Data:

„Este minunat” că meciul Elveţia – România se va disputa cu „casa închisă”, a declarat selecţionerul naţionalei din Ţara Cantoanelor, Murat Yakin, pentru site-ul bluewin.ch, înaintea partidei programate pe 19 iunie la Lucerna, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024, scrie Agerpres.

„Iar în curând, vom putea juca şi la Berna, fiindcă din 2025 va exista din nou gazon natural pe stadionul Wankdorf”, a adăugat Murat Yakin, a cărui echipă a câştigat, în luna martie, primele două meciuri din preliminarii.

Întrebat dacă Elveţia este o naţiune fotbalistică, Yakin a răspuns: „Da, este adevărat.”

Întrebat dacă naţionala Elveţiei va fi reprezentată întotdeauna mai bine de apărarea sa, exemplu fiind faimosul „lacăt elveţian”, decât de atac, tehnicianul a răspuns „nu”, după o lungă ezitare.

Yakin nu crede că este o problemă că Elveţia are foarte mulţi portari de valoare. „Prefer să fie aşa decât invers”, a spus el.

Yakin a explicat de ce în ţara sa apar atâţia goalkeeperi de clasă: „Datorăm asta în primul rând celui care este antrenorul nostru cu portarii, Patrick Foletti, Fox cum i se spune, care se ocupă şi de formarea antrenorilor cu portarii din Elveţia. Este o legendă. Descoperă talentele, le însoţeşte de la cea mai fragedă vârstă şi le formează nu doar pe plan tehnic, dar şi personal. Are un ochi pe care eu nu îl am. Poate spune dacă un jucător are calităţile pentru a deveni un portar mare.”

Yakin s-a referit şi la Yann Sommer, titularul obişnuit între buturile Elveţiei: „Da, Yann este efectiv un mare portar, un om foarte simpatic şi un model pentru tineri.”

Elveţia va întâlni Andorra pe 16 iunie, în deplasare. Meciul împotriva României va avea loc pe 19 iunie, de la ora 21:45, pe Stadion Swissporarena din Lucerna. AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...