Auto – F1: Casca lui Charles Leclerc (Ferrari), vândută la licitaţie cu o sumă record

Data:

Casca purtată de pilotul monegasc de Formula 1 Charles Leclerc (Ferrari) luna trecută, în timpul Marelui Premiu al principatului Monaco, a fost vândută cu suma record de 306.000 de euro, în cadrul unei licitaţii destinate strângerii de fonduri pentru victimele inundaţiilor din regiunea italiană Emilia-Romagna, informează Reuters, scrie Agerpres.

Conform organizatorilor, această sumă este cea mai mare plătită vreodată pentru o cască de curse vândută la o licitaţie.

O cască purtată de triplul campion mondial brazilian Ayrton Senna, cu radioul echipei încă în ea, a stabilit recordul anterior, în 2019, când s-a vândut pentru 162.000 de euro.

Costumul de cursă al lui Leclerc a adus 61.200 de euro, în timp ce încălţările s-au vândut cu 20.4000 de euro, iar mănuşile cu 42.000 de euro, în cadrul acţiunii caritabile „Charles Leclerc pentru Emilia-Romanga”, car a adunat în total 429.600 de euro.

Cincisprezece oameni au murit în inundaţiile care au lovit regiunea din nordul Italiei în luna mai, când peste 20 de râuri s-au revărsat în urma ploilor torenţiale.

Din această cauză, Marele Premiu de la Imola a fost anulat, în timp ce Grand Prix-ul de la Monaco a fost următoarea cursă din calendar.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga Campionilor: Bellingham şi Tchouameni, apţi de joc pentru meciul cu Stuttgart

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a anunţat luni că mijlocaşii săi Jude Bellingham şi Aurelien...

Coe, Lappartient şi Samaranch jr, între candidaţii la preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic

Şapte candidaţi, între care fostul campion olimpic britanic Sebastian Coe, francezul David Lappartient şi spaniolul Juan Antonio Samaranch...

Fotbal: Ismael Bennacer (AC Milan) va fi indisponibil patru luni

Ismael Bennacer, mijlocaşul algerian al echipei de fotbal AC Milan, va fi indisponibil patru luni din cauza unei...

Rusoaicele Alexandrova şi Kudermetova, calificate în optimi la Seul (WTA)

Jucătoarele ruse de tenis Ekaterina Alexandrova şi Veronika Kudermetova s-au calificat, luni, în optimile de finală ale turneului...