Fotbal: Messi nu mai vrea ”presiuni” în cariera sa, a spus Xavi

Data:

Antrenorul echipei FC Barcelona, Xavi, a asigurat joi că Lionel Messi a fost „încântat” de ideea unei reveniri în Catalonia, dar „împrejurările nu au ajutat”, iar fotbalistul argentinian nu a mai dorit să existe „astfel de presiuni” în cariera sa, informează AFP, scrie Agerpres.

„Am vorbit amândoi mult” despre posibila lui revenire la Barca şi „toată lumea a fost încântată, mai întâi el, apoi eu şi după aceea clubul, dar împrejurările nu au apărut”, a declarat Xavi într-un interviu pe platforma Twitch.

„De multe ori nu ne punem unul în locul celuilalt, ne lipseşte puţină empatie”, a continuat tehnicianul, care consideră că „a fi Leo” Messi „nu trebuie să fie uşor” .

„El nu este niciodată liniştit, trebuie să aibă un comportament impecabil pe teren, trebuie să fie cel mai bun peste tot. Nu s-a simţit bine în ultimii doi ani şi nu mai vrea astfel de presiuni”, a adăugat Xavi.

Messi, care şi-a încheiat contractul cu Paris Saint-Germain la finalul acestui sezon, a anunţat miercuri că va părăsi fotbalul european, în care a scris istorie în ultimele două decenii, şi îşi va continua cariera în Liga profesionistă nord-americană (MLS), la echipa Inter Miami, patronată de David Beckham.

Această alegere, rezultatul unor lungi negocieri conduse în special de tatăl său Jorge, i-a dezamăgit pe fanii Barcei, care sperau că atacantul va reveni după doi ani la echipa catalană.

Jorge Messi a afirmat luni că fiul său şi-ar dori să se întoarcă la Barca. Dar clubul trebuia să aştepte ca Liga spaniolă de fotbal să valideze planul său de viabilitate economică înainte de a lua în calcul aducerea lui Messi.

„Nu a fost o situaţie uşoară pentru el, fără îndoială”, a spus Xavi. „Decizia a depins foarte mult de ceea ce îşi dorea Leo. A fost foarte încântat, dar împrejurările nu au ajutat”, a subliniat antrenorul.

Întrebat despre momentul în care a început să creadă că Messi ar putea să nu vină la Barcelona, Xavi a spus că a „remarcat o schimbare” la argentinian „în ultimele zile, ultimele săptămâni”.

Messi „a explicat foarte bine: vrea să scadă nivelul presiunii” la finalul carierei, presiune care „ar fi rămas maximă dacă s-ar fi întors aici”, a spus Xavi. El a cerut „să fie respectat” jucătorul „cel mai bun din istorie”. AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga Campionilor: Bellingham şi Tchouameni, apţi de joc pentru meciul cu Stuttgart

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a anunţat luni că mijlocaşii săi Jude Bellingham şi Aurelien...

Coe, Lappartient şi Samaranch jr, între candidaţii la preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic

Şapte candidaţi, între care fostul campion olimpic britanic Sebastian Coe, francezul David Lappartient şi spaniolul Juan Antonio Samaranch...

Fotbal: Ismael Bennacer (AC Milan) va fi indisponibil patru luni

Ismael Bennacer, mijlocaşul algerian al echipei de fotbal AC Milan, va fi indisponibil patru luni din cauza unei...

Rusoaicele Alexandrova şi Kudermetova, calificate în optimi la Seul (WTA)

Jucătoarele ruse de tenis Ekaterina Alexandrova şi Veronika Kudermetova s-au calificat, luni, în optimile de finală ale turneului...