Alexander Albon (Williams), penalizat cu trei locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Australiei

Data:

Pilotul thailandez Alexander Albon (Williams), considerat responsabil pentru coliziunea cu canadianul Lance Stroll (Aston Martin) la Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite, desfăşurat duminică, va fi penalizat cu trei locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Australiei, de pe 10 aprilie, informează AFP, citat de Agerpres.

„Monopostul cu numărul 23 (al lui Albon) a încercat să depăşească maşina cu nr. 18 (a lui Stroll) prin interior şi a frânat tardiv. Executând manevra de depăşire, maşina nr. 23 a blocat roţile sale şi a lovit maşina nr. 18 în viraj”, au descris comisarii cursei, care au decis această penalitate.

„Noi am stabilit că maşina nr. 23 este în totalitate sau principala responsabilă pentru coliziune”, au precizat comisarii.

Stroll a terminat pe locul 13, penultimul, la Grand Prix-ul Arabiei Saudite, în timp ce Albon s-a clasat al 14-lea, ultimul, deşi nu a trecut linia de sosire.

Olandezul Max Verstappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care a avut loc duminică la Jeddah, el fiind urmat pe podium de monegascul Charles Leclerc şi spaniolul Carlos Sainz Jr, ambii de la Ferrari.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Farul Constanţa – Sepsi OSK 1-4, în play-off-ul Superligii

Farul Constanţa a fost învinsă fără drept de apel de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, cu scorul de 4-1...

Tenis: Swiatek şi Sabalenka, în finala de la Madrid

Poloneza Iga Swiatek şi belarusa Arina Sabalenka, primele două jucătoare ale lumii, ca şi în 2023, se vor...

Mijlocaşul Phil Foden (Manchester City), cel mai bun jucător al anului în opinia Asociaţiei Jurnaliştilor de Fotbal

Mijlocaşul ofensiv Phil Foden, la masculin, şi atacantul Khadija 'Bunny' Shaw, la feminin, ambii de la Manchester City,...

JO 2024: Ruşii şi belaruşii, refuzaţi ca voluntari

Ruşii şi belaruşii au fost refuzaţi ca voluntari pentru Jocurile Olimpice de vară de la Paris, din motive...