Fotbal: Inter Milano a învins-o cu 2-0 pe Benfica şi a luat o opţiune pentru semifinalele Ligii Campionilor

Data:

Inter Milano a luat o opţiune importantă pentru calificarea în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o cu scorul de 2-0 (1-0) pe Benfica, marţi seara, la Lisabona, în prima manşă a sferturilor de finală, scrie Agerpres.

Nerazzurri s-au impus prin golurile înscrise de Nicolo Barella (51) şi Romelu Lukaku (82 – penalty).

Benfica a avut prima oportunitate de a deschide scorul, dar Rafa Silva a tras direct în portarul Onana (16). ”Vulturii” au mai avut o şansă prin Joao Mario (20), dar voleul său a fost imprecis.

Inter şi-a creat prima ocazie în min. 25, cu un şut de la distanţă (30 m) al fundaşului Acerbi, care a trecut razant cu transversala.

Echipa pregătită de Simone Inzaghi a deschis scorul în debutul reprizei secunde, când Barella a reluat în plasă, cu capul, mingea centrată de Bastoni (51).

Benfica a fost aproape de egalare la scurt timp (56), dar Acerbi a blocat reluarea lui Rafa Silva, iar apoi nici Aursnes nu a reuşit să găsească breşa în defensiva aglomerată a echipei italiene.

Portarul Vlachodimos s-a opus desprinderii echipei oaspete (66), la tentativa de lob a lui Mhitarian, iar Barella (74) a ratat ţinta cu un şut puternic din marginea careului.

Dumfries (78) a trecut de două ori pe lângă desprindere, însă Vlachodimos s-a opus în primă instanţă, iar apoi a fost blocat de Morato.

Inter a primit penalty în min. 81, pentru un henţ comis de Joao Mario, iar Romelu Lukaku a transformat (82), aducând o victorie importantă pentru nerazzurri.

Benfica nu a învins-o niciodată pe Inter, în patru meciuri având un singur egal.

Manşa secundă se va juca pe 19 aprilie, la Milano, iar Italia are şansa de a-şi asigura prezenţa în finala competiţiei, având în vedere că Inter o va înfrunta în penultimul act pe AC Milan sau Napoli. Inter nu a mai ajuns în semifinalele Champions League din 2010, când câştiga trofeul.

Pe Estadio da Luz, în faţa a 63.000 de spectatori, au evoluat echipele:
Benfica: Vlachodimos – Gilberto Junior, Antonio Silva, Morato, Grimaldo – Chiquinho, Florentino (Neres, 64) – Joao Mario (căpitan), Rafa Silva, Aursnes – Goncalo Ramos. Antrenor: Roger Schmidt.
Inter: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni (de Vrij, 90+1) – Dumfries (D’Ambrosio, 86), Barella, Brozovic (căpitan), Mhitarian, Dimarco (Gosens, 63) – Lautaro Martinez (Joaquin Correa, 63), Dzeko (R. Lukaku, 63). Antrenor: Simone Inzaghi.
Arbitru: Michael Oliver (Anglia).
AGERPRES 

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Polo: CSA Steaua, la al 20-lea titlu de campioană naţională

CSA Steaua Bucureşti a cucerit al 20-lea său titlu de campioană naţională la polo pe apă, după ce...

Fotbal: Universitatea Craiova va juca barajul pentru Conference League

Universitatea Craiova a învins-o pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 3-2 (0-1), sâmbătă, pe teren propriu,...

Fotbal: CFR Cluj, vicecampioană a României

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a surclasat-o pe Farul Constanţa cu scorul de 5-1...

Formula 1: Oscar Piastri (McLaren) s-a impus în ultima sesiune de antrenamente libere de la Imola

Pilotul australian Oscar Piastri (McLaren) a dominat cea de-a treia ultima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui...