Rugby: Nu ne-am atins nici pe departe potenţialul, spune selecţionerul Irlandei, Andy Farrell

Data:

Selecţionerul naţionalei de rugby a Irlandei, Andy Farrell, spune că deşi echipa sa a câştigat Turneul celor Şase Naţiuni 2023 cu Mare Şlem, aceasta „nu şi-a atins nici pe departe potenţialul”, scrie BBC, conform Agerpres.

„Avem un lot puternic, o echipă bună dar nu ne-am atins nici pe departe potenţialul. Vom continua să ne antrenăm din greu, cât se poate de serios, pentru a ajunge la forma noastră maximă. Vom mai aduce câţiva jucători la lot, ne vom pregăti intens în perioada ce va urma, pe parcursul verii, vrem să ne îmbunătăţim forma. Ne dorim ca atunci când vom juca primul meci la Cupa Mondială din acest an din Franţa să fim mult mai buni decât am arătat-o în Six Nations. Este loc şi de mai bine”, a spus selecţionerul „verzilor”.

El l-a lăudat pe căpitanul Johnny Sexton, care la 37 de ani, a devenit cel mai bun marcator din istoria Turneului, cu 566 de puncte.

„Sexton este cel mai mare jucător din istoria rugbyului irlandez. Realizările sale sunt de excepţie şi a arătat celor care spuneau că la vârsta lui nu mai poate da randament că s-au înşelat”, a spus antrenorul.

După cum se ştie, Irlanda a învins sâmbătă Anglia cu scorul de 29-16 (10-6), pe Aviva Stadium din Dublin, şi a câştigat ediţia 2023 a Turneului celor Şase Naţiuni cu Mare Şlem, după un meci în care irlandezul Johnny Sexton a devenit cel mai bun marcator din istoria competiţiei.

Irlanda a obţinut bonus ofensiv după un meci în care a avut patru eseuri, semnate de Dan Sheehan (două), Robbie Henshaw şi Rob Herring. Trei dintre acestea au fost transformate de Sexton, care a fructificat şi o lovitură de pedeapsă. Veteranul Sexton, în vârstă de 37 de ani, este cel mai bun realizator din istoria Turneului, cu 566 de puncte.

A fost prima oară când Irlanda şi-a trecut în cont Marele Şlem la Dublin, după ce a mai reuşit de trei ori această performanţă, pe Twickenham (2018), Cardiff (2009) şi Belfast (1948).

Irlanda a încheiat turneul cu 24 de puncte, fiind urmată de Franţa, 20 p, Scoţia, 15 p, Anglia, 10 p, Ţara Galilor, 6 p, Italia, 1 p.

Irlanda, liderul la zi în ierarhia mondială, se află în Grupa B la CM 2023 din Franţa (8 septembrie – 28 octombrie), alături de campioana mondială en-titre, Africa de Sud, România, Tonga şi Scoţia. AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Iga Swiatek, calificare fara emotii în sferturi la Madrid (WTA)

Poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial al tenisului feminin, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului...

FIFA şi UEFA ameninţă Spania cu sancţiuni după ce RFEF a fost plasată sub tutela guvernului

Cotidianul AS a dezvăluit luni că FIFA şi UEFA au lansat un ultimatum către guvernul spaniol, condus de...

Tenis: Tunisianca Ons Jabeur, calificată în sferturi la Madrid (WTA)

Tunisianca Ons Jabeur, cap de serie numărul opt, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului de...

Fotbal: Rubiales neagă existenţa unor nereguli în contractul Supercupei Spaniei din Arabia Saudită

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), a negat, luni, că ar fi plătit comisioane...