Gabriela Ruse s-a calificat în optimi la Monterrey

Data:

Elena-Gabriela Ruse s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 250 de la Monterrey (Mexic), dotat cu premii totale de 259.303 dolari, după ce a dispus de jucătoarea italiană Camila Giorgi cu 6-4, 7-5, anunță Agerpres.

Ruse (25 ani, 160 WTA), venită din calificări, a învins-o după aproape două ore de joc (1 h 51 min) pe Giorgi (31 ani, 46 WTA), care venea după titlul cucerit în weekend la Merida (tot în Mexic).

Românca a început cu break, a fost egalată (3-3), după care a câştigat din nou contra serviciului şi s-a impus cu 6-4 în primul set. Ruse a debutat cu break şi în setul secund, iar apoi s-a desprins la 4-1. Deşi a avut 5-2, românca nu a reuşit să încheie conturile, permiţând italiencei să egaleze (5-5), pentru ca apoi Ruse să facă un nou break şi să se impună cu 7-5.

Ruse a reuşit 5 aşi, dar a comis şi 4 duble greşeli, în timp ce Giorgi a încheiat cu 7 duble greşeli.

Ruse a câştigat şi primul său duel cu Giorgi, în 2021, în primul tur la Chicago, cu 6-4, 6-2.

Românca şi-a asigurat un cec de 3.920 de dolari şi 48 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe belgianca Elise Mertens, a patra favorită, care a trecut fără emoţii de rusoaica Diana Şnaider, cu 6-0, 6-4.

Mertens (27 ani, 42 WTA) s-a impus în ambele dueluri cu Ruse, în 2022 în primul tur la Roland Garros, cu 6-3, 6-1, şi luna trecut în sferturi la Doha, cu 6-4, 2-6, 6-4.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: FIFA şi UEFA ameninţă Spania cu sancţiuni

Cotidianul AS a dezvăluit luni că FIFA şi UEFA au lansat un ultimatum către guvernul spaniol, condus de...

Fotbal: Japonia şi Uzbekistan obtin participarea la JO 2024 de la Paris

Selecţionatele de fotbal ale Japoniei şi Uzbekistanului au obţinut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris, după ce...

Fotbal feminin: SUA şi Mexic şi-au retras candidatura comună la organizarea Cupei Mondiale din 2027

 Statele Unite şi Mexic şi-au retras candidatura comună la organizarea Cupei Mondiale de fotbal feminin din 2027, preferând...

Rafael Nadal ajunge în optimile turneului de la Madrid (ATP)

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, care încearcă să revină la cel mai bun nivel al său la aproape 38...