Kylian Mbappe a devenit cel mai bun marcator al clubului PSG

Data:

Internaţionalul francez Kylian Mbappe a devenit cel mai bun marcator din istoria clubului Paris Saint-Germain, cu un total de 200 de goluri, la egalitate cu uruguayanul Edinson Cavani, graţie dublei reuşite în partida câştigată în deplasare, cu scorul de 3-0, în faţa formaţiei Olympique Marseille, în etapa a 25-a a campionatului de fotbal al Franţei, anunță Agerpres.

Mbappe a înscris în minutele 25 şi 55 ale meciului de pe Stade Velodrome, ambele în urma paselor argentinianului Lionel Messi, care a punctat la rândul său în minutul 29.

Atacantul francez a ajuns astfel la 136 de goluri în Ligue 1, 17 dintre ele de la debutul acestui sezon, la care se adaugă 34 marcate în Liga Campionilor, 27 în Cupa Franţei, 2 în Cupa Ligii franceze şi 1 în Trofeul Campionilor (Supercupa Franţei).

Cel mai bun marcator din istoria campionatului Franţei este argentinianul Delio Onnis, care a înscris 299 de goluri între 1971 şi 1986, sub culorile formaţiilor Stade Reims, AS Monaco, Tours şi Toulon.

În urma victoriei de duminică, Paris Saint-Germain şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului din Ligue 1, distanţându-se la opt puncte de Olympique Marseille, ocupanta locului secund.

Într-un alt joc, AJ Auxerre, cu portarul român Ionuţ Radu printre titulari, a învins în deplasare, cu scorul de 1-0, formaţia Lorient şi a părăsit „zona roşie” a clasamentului.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Thibaut Courtois, în lotul lui Real Madrid pentru meciul cu Bayern Munchen din UCL

Portarul belgian Thibaut Courtois, revenit după o gravă accidentare la genunchi suferită în vara trecută, a fost inclus...

Elisabeta Lipă – Sunt mândră de rezultatele de la Europene, dar valoarea actuală a sportivilor nu e cea adevărată

Preşedinta Agenţiei Naţionale de Sport (ANS), Elisabeta Lipă, a declarat, luni, la Salonul Oficial al Aeroportului ''Henri Coandă'',...

Ciclism feminin: Lidl Trek castigatoare in prima etapă a Turului Spaniei, un contratimp pe echipe

Lidl-Trek a câştigat prima etapă a ediţiei a 10-a a Turului ciclist feminin al Spaniei, un contratimp pe...

NBA: Minnesota Timberwolves, prima echipă calificată în turul 2 al play-off-ului

Minnesota Timberwolves este prima echipă calificată în semifinalele conferinţelor ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), după ce a...