Vitali Kliciko, primarul Kievului: Sportivii ruşi trebuie să se opună războiului lui Putin

Data:

Primarul Kievului, fostul campion mondial de box la categoria grea Vitali Kliciko, a afirmat că sportivi ruşi „trebuie să se opună războiului” declanşat de armata rusă în Ucraina, informează France Info, citată de Agerpres.

„Sportivii ruşi trebuie să se opună războiului lui Putin şi să spună stop acestui război”, a declarat Kliciko, comentând posibilitatea excluderii sportivilor ruşi de la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, programate anul viitor.

„Ca sportiv şi fost sportiv, există principii care sunt clare: dacă nu respecţi regulile, eşti descalificat. Aşa stau lucrurile şi în cazul ruşilor: ei ucid civili şi trebuie să plătească pentru asta”, a adăugat edilul capitalei Ucrainei.

Joi, Vladimir Kliciko a primit-o pe primăriţa Parisului, Anne Hidalgo, care şi-a reafirmat cu această ocazie opoziţia faţă de participarea sportivilor ruşi la Jocurile din capitala Franţei.

„Cât timp ruşii continuă să vă bombardeze, să ia la ţintă populaţia civilă, infrastructurile voastre, pentru a duce acest război, atât timp cât soldaţii ruşi vă ocupă teritoriul, nu vreau ca sportivii ruşi să participe la evenimentele sportive de la Paris”, a declarat Anne Hidalgo în timpul unui discurs ţinut în faţa membrilor Consiliului municipal din Kiev.

Ucraina face în prezent demersuri pentru a-şi asigura sprijinul internaţional pe scară largă în vederea interzicerii sportivilor din Rusia şi Belarus, după ce Comitetul Internaţional Olimpic a lăsat deschisă posibilitatea ca aceştia să concureze sub drapel neutru la JO de la Paris.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut CIO să interzică Rusia de la Jocurile Olimpice, în timp ce comitetele olimpice ale statelor baltice şi nordice au anunţat că susţin Ucraina în acest demers.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Tenis: Rusul Daniil Medvedev, calificat în optimi la Roma (ATP) după un meci de luptă

Tenismanul rus Daniil Medvedev, campionul en titre, s-a calificat, luni, în optimile de finală ale turneului ATP Masters...

Borussia Dortmund a oficializat transferul lui Justin Lerma (16 ani) de la Independiente del Valle

Clubul german de fotbal Borussia Dortmund a perfectat transferul fotbalistului ecuadorian Justin Lerma, în vârstă de doar 16...

Baschet: Boston Celtics şi-a majorat avansul în semifinala Conferinţei de Est a NBA

Boston Celtics, echipa cu cel mai bun bilanţ la finalul sezonului regular al ligii profesioniste nord-americane de baschet...

Fotbal: Preşedintele Ligii spaniole anunţă venirea lui Mbappe la Real Madrid

Preşedintele Ligii spaniole de fotbal, Javier Tebas, a anunţat sosirea lui Kylian Mbappe la Real Madrid, în această...