Federația de Hochei susţine că cererea de finanţare către Ministerul Sportului a fost semnată de reprezentanţii legali

Data:

Cererea de finanţare pentru 2023 a Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, înaintată Ministerului Sportului, a fost semnată de reprezentanţi legali, respectiv secretarul general şi contabilul, solicitarea fiind respinsă însă tocmai pentru că nu respectă metodologia, a declarat, pentru Agerpres, Valentin Dragomir, cenzor al FRHG.

„Federaţia a depus o cerere de finanţare la minister pentru 2023, aşa cum au depus toate celelalte 68 de federaţii. Federaţia de hochei nu a primit, iar motivaţia ministerului este că persoanele care au depus cererea nu au calitate de reprezentant legal. Numai că federaţia a văzut despre ce e vorba, a văzut hotărârea de suspendare şi a considerat că nu trebuie să semneze preşedintele, întrucât există acea hotărâre de suspendare a alegerilor, şi au semnat oamenii care au funcţii executive, adică secretarul general, respectiv contabilul şef. Şi ca atare ei au calitate de reprezentanţi legali”, a declarat Dragomir.

Acesta susţine că refuzul bugetului afectează şi activitatea cluburilor din ţară, mai puţin cele din Ardeal, care beneficiază de fonduri de la Guvernul Ungariei.

„Astfel, ministerul a lăsat federaţia fără buget, cu buget zero, să se descurce cu fonduri proprii şi ce mai primesc de la federaţia internaţională. Ceea ce este foarte greu pentru loturile naţionale. Cluburile din zona Ardealului mai primesc finanţare şi de la statul maghiar, este un proiect prin academia de acolo, şi e foarte bine, treaba dânşilor atâta timp cât organele din România nu au nimic de spus dacă este legal sau nu, dar celelalte cluburi din restul ţării suferă, pentru că federaţia nu mai are această finanţare şi desfăşura diverse programe în zonele respective”, a mai spus Valentin Dragomir.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Iga Swiatek, calificare fara emotii în sferturi la Madrid (WTA)

Poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial al tenisului feminin, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului...

FIFA şi UEFA ameninţă Spania cu sancţiuni după ce RFEF a fost plasată sub tutela guvernului

Cotidianul AS a dezvăluit luni că FIFA şi UEFA au lansat un ultimatum către guvernul spaniol, condus de...

Tenis: Tunisianca Ons Jabeur, calificată în sferturi la Madrid (WTA)

Tunisianca Ons Jabeur, cap de serie numărul opt, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului de...

Fotbal: Rubiales neagă existenţa unor nereguli în contractul Supercupei Spaniei din Arabia Saudită

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), a negat, luni, că ar fi plătit comisioane...