Neymar, desemnat fotbalistul anului 2022 în Brazilia

Data:

Neymar, atacantul echipei franceze Paris Saint-Germain, a fost desemnat fotbalistul anului 2022 în Brazilia, fiind recompensat cu trofeul „Samba Gold”, informează L’Equipe, citată de Agerpres.

Cel mai scump fotbalist al planetei cucereşte, astfel, pentru a şasea oară în cariera sa acest trofeu, decernat de Sambafoot, pe care l-a mai obţinut în 2014, 2015, 2017, 2020 şi 2021.

La feminin, trofeul a revenit jucătoarei Debinha (129 de selecţii, 57 de goluri), în timp ce premiul rezervat celui mai bun fotbalist sub 20 de ani a revenit atacantului Endrick (Palmeiras), care va evolua din 2024 la Real Madrid.

Neymar, în vârstă de 31 de ani, a adunat 124 de selecţii în reprezentativa ţării sale, pentru care a marcat 77 de goluri, două dintre ele la Cupa Mondială din Qatar, unde Selecao a fost eliminată în sferturile de finală.

Graţie celor două reuşite de la CM 2022, Neymar l-a egalat pe legendarul Pele, decedat recent, în fruntea clasamentului istoric al golgheterilor selecţionatei Braziliei.

Neymar a sosit în vara anului 2017 la Paris Saint-Germain, după ce clubul francez a achitat suma de 222 de milioane de euro, reprezentând clauza de reziliere a contractului brazilianului cu fostul său club, FC Barcelona.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Real Madrid va sarbatori titlul de campioană a Spaniei la meciul cu echipa lui Ianis Hagi

Real Madrid va primi trofeul de campioană a Spaniei în sezonul 2023-2024 marţea viitoare, pe 14 mai, la...

Nataţie: Britanicul Tom Daley va participa pentru a cincea oară la Jocurile Olimpice

Tom Daley va deveni primul săritor în apă din istoria Marii Britanii care va participa la cinci ediţii...

Selecţionerul Belgiei, increzator în revenirea lui Kevin de Bruyne înaintea EURO 2024

Domenico Tedesco, selecţionerul echipei de fotbal a Belgiei, adversara României la EURO 2024, şi-a exprimat speranţa într-o revenire...

Fotbalul italian se opune supravgherii financiare din partea guvernului

Federaţia italiană de fotbal, Liga italiană, care patronează Serie A, şi cluburile din elită şi-au anunţat opoziţia faţă...