Pierluigi Collina: Ne dorim ca performanţa VAR să fie mai uşor de înţeles de către spectatori

Data:

Preşedintele Comisiei de Arbitri a FIFA, italianul Pierluigi Collina, a afirmat că o comunicare directă cu publicul privind deciziile VAR (sistemul video de arbitraj), care funcţionează sub formă de probă la Cupa Mondială a Cluburilor, în Maroc, îşi propune să facă „mai înţelese deciziile sistemului de către spectatori”, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

„Am decis să facem aceste teste pentru că am primit anumite solicitări pentru ca decizia luată de arbitru prin intermediul VAR să fie mai uşor de înţeles de către toţi actorii din fotbal. Mai concret, spectatorii care sunt pe stadion sau în faţa televizorului”, a explicat Collina într-o declaraţie pentru FIFA.com.

International Board (IFAB) a autorizat, pe 18 ianuarie, arbitrii să explice publicului deciziile VAR cu ocazia Cupei Mondiale a Cluburilor.

Reunit la stadionul Wembley, IFAB a validat propunerea VAR pentru Mondialul cluburilor, ce are loc în perioada 1-11 februarie în Maroc, şi pentru Cupa Mondială feminină ce va avea loc în Australia şi Noua Zeelandă, în perioada 20 iulie-20 august, a explicat directorul executiv al Federaţiei engleze de fotbal (FA), Mark Bullingham.

Comunicările între arbitrul central şi cei responsabili cu asistenţa video vor rămâne confidenţiale, în schimb concluzia discuţiei lor va fi comunicată publicului.

„Întrucât limba ar putea fi una din probleme, ne-am gândit că această Cupă Mondială a Cluburilor FIFA ar fi perfectă pentru că este o competiţie multilingvă, cu participarea unor echipe şi spectatori de pe şase continente”, a indicat Collina după disputarea a trei meciuri la Rabat şi Tanger.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Jucători ai lui Bayern, incerţi pentru meciul de azi împotriva lui Real Madrid

Mai mulţi fotbalişti ai lui Bayern Munchen, printre care mijlocaşul Jamal Musiala şi fundaşul central Matthijs de Ligt,...

Tenis: Daniil Medvedev reuseste calificarea in optimile turneului de la Madrid

Rusul Daniil Medvedev l-a învins cu mari emoţii luni pe americanul Sebastian Korda, 5-7, 7-6 (7/4), 6-3, şi...

Iga Swiatek, calificare fara emotii în sferturi la Madrid (WTA)

Poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial al tenisului feminin, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului...

FIFA şi UEFA ameninţă Spania cu sancţiuni după ce RFEF a fost plasată sub tutela guvernului

Cotidianul AS a dezvăluit luni că FIFA şi UEFA au lansat un ultimatum către guvernul spaniol, condus de...